1-stortest: Funksjonell og rimelig (Bushnell First Strike)

Annonse

Bushnell er storprodusent av optikk, og tilbyr også rødpunktsikter. Siktet er ganske likt de andre kompakte siktene i samme klasse.

Bushnell leverer ett av markedets laveste sikter, med en skjerm uten særlig fargeavvik. Skjermen er ganske lik Docters, ved at den er buet i toppen.

Bushnell First Strike leveres med det deksel som dekker hele toppdelen av siktet, inkludert alt av glass. Siktets prikk justeres automatisk, og siktet slår seg av og på ved hjelp av en fotocelle. Når du tar av dekselet aktiverer cellen den røde prikken, og slår den av når du setter dekselet på. I utgangspunktet en enkel og smart løsning, men i løpet av testen opplevde vi at siktet flere ganger ikke slo seg på. Det løste seg riktig nok med å sette dekselet på og ta det av igjen, men slikt er irriterende, spesielt om man er på jakt.  Vi savner også muligheten til å justere prikken i styrke. Montasjen som følger med passer på Weaver og Picatinny og fungerer bra. Skytetesten viste at siktet fungerer som det skal. Bushnellen er noe grovere bygget enn Zeiss og Docter, men dette er først og fremst noe de som er mest opptatt av finish vil henge seg opp i. Funksjonsmessig er testens billigste tubeløse sikte like bra som sine konkurrenter. 
 
Bushnell First Strike
Størrelse prikk: 5 bueminutt
Justering lysstyrke: Automatisk
Linsebeskytter: Ja
Vanntett og duggsikker: Ja
Montasjer som medfølger: Feste for Weaver og Picatinny
Pris: kr 1996,-
Importør: Norma AS (tlf: 22 07 13 00) www.norma.as
 
+
Solid
Pris
Dekselet dekker glass
 
-
Cella som slår på prikken virker ikke alltid
Finishen ikke like bra som de dyreste
 
Karakter: 4,5

Følg med videre på jeger.no for flere tester av rødpunktsikter. 

Jeger nr. 5. 15

 

Annonse