2. stortest av fjellduk: Allsidig ekstremist

Annonse

Fjellduken X-trem fra Helsport er denne testens tyngste alternativ med sine 1700 gram. Til gjengjeld er den også meget fleksibel ved at den kan endre fasong fra vindsekk på 115x160 cm, og til poseovertrekk på 80x230 cm.

Det er for en gjennomsnittsperson god nok plass i duken med 80 cm bredde, men om du skal ha med sovepose kan det være lurt å sjekke at det er plass om du er av et kraftigere kaliber. Det er også lurt og sette seg inn i hvordan duken settes sammen for de forskjellige formålene før du går ut på post, så slipper du stå med hodet godt planta inni duken når dyra løper forbi!

Isolasjonsmaterialet som er brukt i duken er av typen Thermoguard 5000. Dette varmer bra og fungerer i kaldt vær, men det kan fort bli for varmt i sommerhalvåret. Kondens er heller ikke her et stort problem, om man ikke bruker duken mye uten at den for luftet og tørket ut. Duken har hette og armer som er festet til glidelåser. Hetten har snøring og borrelås for god justering. I tillegg er det klaffer over glidelåsene for ekstra beskyttelse. Stoffet er vann- og vindtett, og sømmene virker solide. Maljene er solide, men vi kunne ønsket at de var litt større i diameter med tanke på tau og bardunering. Leveres med hette, armer, nødflagg og kompresjonstrekk. Alt i alt er dette et spennende produkt med mange bruksområder og detaljer.
 
 
Karakter: 5 ryper
 
 
Helsport Fjellduk X-trem
Materiale: Ytterstoff; polyamid PU/Alu coating. Innerstoff; polyamid ripstop Mål: 115x160 cm Farge: Skogcamo, fjellcamo og grønn Vekt: 1700 g Pris: Kr 1895,- Produsent: Helsport (tlf.72 87 83 00) www.helsport.no
 

 
PLUSS:
Kan endre fasong
God hette
Varm
 
 
MINUS:
Vekt 

Følg med på jeger.no for flere stortester

Jeger 8-14

Annonse