Fikst med glidelås

Annonse

De norske gründerne i Northern Playground har spesialisert seg på å utvikle undertøy som kan skiftes uten å ta av seg støvler og bukse. Et av produktene, Ziplongs (bildet) er en stillongs med glidelåser i sidene.

Denne underbuksa i ull er utstyrt med glidelås i begge ben, en smart løsning som gjør det mulig å ta den av eller på uten at det er nødvendig å snøre opp jaktstøvlene. Primært har jeg brukt den i forbindelse med hjortejakta, hvor det ofte kreves til dels mye energi og dertil svett innsats for å klatre seg til topps og på post. Som kjent kan jo også været være ganske så ruskete på Vestlandet utover høsten og det er ikke veldig trivelig å måtte ha av alt, både bukse og støvler for å få på seg noe varmt og tørt under.

Og påfyll av mer isolerende og tørt tøy er et uunngåelig krav for å holde varmen i stiv kuling og øs-pøs uvær. Alt annet er både helsemessig og skytemessig en risiko når en skal sitte stille og konsentrert i timevis, klar til å utnytte plutselige og kanskje vanskelige skuddsituasjoner. En kald jeger er en elendig skytter, så enkelt er det.

Men nettopp det geniale med glidelås i yttersiden av begge bein, gjør det kjapt og enkelt å få på seg disse underbenklærne og det som nevnt uten total demontering av ytterbekledning/støvler i nedre regioner.
Generelt har jeg en smule dårlig erfaring med glidelåser og litt røff utendørsbruk, men på disse plaggene har det fungert uten problemer i testperioden.
 
Det er nå også utviklet en Zibody og Zipboxer etter samme prinsipp og i samme 100 % merinoull stoffkvalitet. Ziplongsen fås også som super longs i Polartec Dry. 
Alle produktene fås kjøpt i de fleste større sportsbutikker over hele landet.
 

Ziplongs
Materiale: Merinoull alt. Polartec Dry. Pris: kr 799– 999,-. Leverandør: Northern Playground AS (tlf.: 918 86877)  www.northernplay.no  
 

HJORTEJEGERENS BESTE VENN: Med Ziplongs gjør du en kjapp påkledning i ruskevær og beholder nødvendig kroppsvarme til kalde timer på post.
 

Annonse