Frankrike vil bygge villsvingjerde mot Belgia

Annonse

Nylig ble afrikansk svinepest påvist i Belgia, for første gang i Vest-Europa på flere tiår. Nå vil Frankrike bygge villsvingjerder på deler av grensa mot naboland

I midten av september ble det rapportert om utbrudd av afrikansk svinepest i Belgia, ikke langt fra grensa til Frankrike. Siden da har tusenvis av svin blitt slaktet i området for å unngå smitte.

Franske myndigheter har lagt ned forbud mot å jakte i området, og vil nå sette i gang med å bygge gjerder i deler av grenseområdet til Belgia. Gjerdet vil bli satt opp i regionen Meurthe-et-Moselle nord i Frankrike, hvor Nancy er den største byen og regionshovedstad.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal myndighetspersoner fra Meurthe-et-Moselle-regionen og den lokale jegerforeningen sagt at gjerdet allerede er klart til å bli satt opp.

Den franske landbruksministeren har derimot sagt, ifølge Reuters, at det gjenstår en del detaljer før et slikt gjerde kan settes opp. Landbruksministeren i Frankrike har også uttalt at han ønsker å samkjøre et slikt tiltak med Belgia og EU.

Frankrike vil gjerde de belgiske svina ute. Her fra tamme villsvin i Hallingby. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Les mer om saken her (Nationen)

Annonse