Har du hund? Da bør du lese dette

Annonse

Fylkesmannen oppfordrer alle hundeeiere til å være forsiktige med å slippe hunden løs når båndtvangen oppheves til uken.

«På grunn av tørke og varme i sommer er viltet svekket. Fylkesmannens oppfordrer derfor hundeeiere til å ha den sårbare faunaen i tankene når den generelle båndtvangen opphører 21. august!»

Det skriver Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder på deres nettsider fredag. 

- Denne sommeren har som vi alle vet vært helt spesiell, og den svekkede naturen som følger av tørke og varme gir konsekvenser. Fylkesmannen har mottatt bekymringsmelding fra jegere som registrerer svært små kalver av elg og kje av rådyr, og det er grunn til å forvente samme resultat hos hjort, opplyser viltforvalter Tor Punsvik hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. 


Båndtvang: Båndtvangen oppheves 21. august, men Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder ber hundeeiere være ekstra forsiktige med å slippe hunden løs i år. (Foto: NTB scanpix)Båndtvang: Båndtvangen oppheves 21. august, men Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder ber hundeeiere være ekstra forsiktige med å slippe hunden løs i år. (Foto: NTB scanpix)

Les mer her (Agderposten)

Annonse