Kamo med lyspunkter

Annonse

En del produsenter av jaktbekledning har laget dresser der kamuflasjemønster kombineres med lyse sikkerhetsfelter. Det kan være det lille ekstra man trenger for at andre i jaktlaget skal se deg greit. På Swedteam Hunter dressen er Realtree AP-HD kamuflasje kombinert med gule sikkerhetsfelter. 


Swedteam Hunter-dressen gjør deg mer synlig i selskap med andre.
Foto: J. Mylsbråten

Plaggene er foret med Covertex-membran som skal sørge for vind- og vanntetthet. Det er bra med lommer på jakka, noe som vil si to lommer nede, samt to utstyrslommer oppe. Alle har glidelås. I tillegg er det vertikale varmelommer med fleeceinnlegg. Ellers er det borrelåsfester over brystlommen for feste av radioantenner. Disse kunne vært litt lenger opp og ut for å få antenna mer unna. På innsiden er det én innerlomme med glidelås og én uten til mobilen. Som om dette ikke er nok, er det en stor lagringslomme bak. Den rommer en del, og det liker hundeføreren.

Buksa har to stikklommer og en baklomme med glidelås. Det er videre to utenpåliggende lommer med glidelås og trykknapper, samt en liten glidelåslomme på høyre lår. Buksa har god stramming med mulighet for skikkelig avlåsing rundt ankler. I tillegg så er det ekstra slitestoff på innsiden av anklene.

Både jakka og buksa har god passform. Bevegeligheten er bra og dressen er generelt komfortabel i bruk. Plaggene synes å tåle både vind og en regnskur bra. Hva angår de gule sikkerhetsfeltene så synes de godt på lang avstand. På minussiden må det nevnes at en trykknapp spratt av første gangen vi prøvde jakka. Ellers så ville vi gjerne hatt luftmulighet under armene. I tillegg er det ikke hette på jakka, noe man merker i regnet. Videre så har buksa krokløsning og ikke knapp. Vi ville klart foretrukket knapp. Generelt så mener vi at Hunter-dressen passer godt både til hundeføreren og posteringsjegeren. En middels tykkelse på materialet øker bruksmulighetene en del. Swedteam Hunter er en god jaktdress hvis du vil ha en lommerik dress med sikkerhetsmarkeringer.

Cato Hemmingby
 

Karakter: 4 ryper
 

Swedteam Hunter jakke
Materiale: 100 % polyester, polyester for, Covertex polyester-TPU membran. Farge: Realtree AP-HD kamuflasje. Størrelser: C46–60. Pris: Jakke kr 1995,-, bukse kr 1365,-. Produsent: Brødrene Nyman AB (tlf: +46 325 61 80 70) www.swedteam.no
 
 
PLUSS:
Synes godt på lang avstand
God passform
Mange lommer
 
 
MINUS:
En trykknapp gikk av tidlig
Ikke ventilasjonsglidelåser
Ikke hette
Buksa kunne hatt knappløsning

(Jeger, 10 2014)

Det lønner seg å bli abonent, bli det HER

Annonse