Krever svar om skytebane

Annonse

SILJAN: Planen om en ny skytebane i Siljan har vekket mange. – Så å si alle partier er imot, men hva med ordføreren og hans parti? Jeg vil ha svar.

Det sier Dag Jøran Myrvang i Arbeiderpartiet i Siljan. Han kommer med en interpellasjon som går på skytebane-planen, det skjer i førstkommende kommunestyremøte.

Utgangspunktet for saken er at Skien jeger- og fiskerforening ønsker seg en ny skytebane ved det tidligere alpinsenteret i Siljan, blant annet i dialog med grunneier Fritzøe skoger. Foreningen har sendt inn en søknad til Vestfold og Telemark fylkeskommune der de ber om støtte til reguleringsarbeidet. Det er et arbeid som nå skal ha kommet i gang. 

De nærmeste naboene har uttrykt betydelig bekymring over en mulig skytebane og en underskriftsliste som går mot planen er laget.

– Skal ikke ta sjansen

– Slik jeg ser det er det viktig å si tydelig ifra så tidlig i prosessen som mulig, slik at ingen har illusjoner om hva vi faktisk mener og står for, uttrykker Myrvang.

– Jeg får hele tiden en masse henvendelser fra innbyggere i Siljan som er svært bekymret for denne planen. De er redde for støyplager fra et eventuelt nytt skyteanlegg. Og jeg mener bestemt at dette er noe vi ikke skal ta sjansen på, uansett hva slags forsikringer vi får i forkant. Og innbyggernes syn må vi som representerer dem ta hensyn til.

Les hele saken på ta.no

Annonse