Leatherman OHT, stortest multiverktøy nr fire

Annonse

Laget for soldaten, perfekt for jegeren

Leatherman har kommet med et nytt verktøy som primært er tiltenkt militært bruk. Nettopp derfor passer det utmerket for jegeren. Leatherman OHT (One Hand Tool) har en tang med utbyttbare kjever som er beregnet på å kunne klippe hardere materiale enn de vanlige avbiterne man finner på multiverktøy. Selve kjevene kan dras inn mellom håndtakene og låses, slik at verktøyet tar minimal plass. I tillegg til to kniver i godt knivstål, den ene serratert, har OHT kutter for å skjære seg løs av setebelter og tau.
 Denne kan muligens brukes som bukåpner. Skrujernene gjør at du har det du trenger for å skru på sikter.
Men skal du løsne skjefteskruer eller skru på kikkertsiktefestet, så må du ta med egne nøkler.
For det er bare to flate og én stjernetrekker som er inkludert i Leatherman OHT, og det er litt synd for verktøyet hadde vært nærmest komplett med utskiftbare bits. En annen finesse på OHT er at den har skrufeste for pussestokk, noe som kan være praktisk om du må pusse børsa i felt. Boksåpner og brusflaskeåpner er som alltid inkludert. Totalt er dette et solid laget verktøy som er enkel å bruke, også med en hånd.


Karakter: 5,5
Leatherman OHT

Vekt: 272 gram. Verktøy: Tang med tre funksjoner. Utskiftbar avbiter for ståltråd. To kniver, én serratert. Én stjernetrekker. Tre flate skrujern. Sag. Bukåpner/beltekutter. Hermetikkåpner. Flaskeåpner. Feste for pussestokk. Oksygentankåpner. Bæreveske i nylon inkludert. Ca. pris: kr 999,-.  www.leatherman.com

+

Solid kvalitet

Kan opereres med en hånd

Feste for pussestokk

Tang som kan trekkes inn i skjeftet

Mangler bitsholder

Jeger 5-14

Annonse