Mange døde villsvin funnet nær den tyske grensa

Annonse

Mange døde villsvin er funnet i Lubusz-provinsen i Polen, ikke langt fra grensa til Tyskland. Frykten for afrikansk svinepest er tettere på.

Mer enn tjue døde villsvin, i ulik alder, ble funnet i det samme område som et trafikkdrept villsvin ble testet positivt for afrikansk svinepest, skriver nettstedet Pigprogress med henvisning til flere lokale polske medier.

Det smitta villsvinet døde 4. november i trafikken. Testen som ble offentliggjort ti dager senere viste positive spor av afrikansk svinepest.

Beveger seg raskt 

Trusselen om den frykta sjukdommen rykker for alvor tett på den tyske grensa. Fra Lubusz-provinsen til grensa mot Tyskland er det rundt 80 kilometer.

Dermed har afrikansk svinepest beveget seg hele 300 kilometer fra de områder i Polen som har fått konstatert sjukdommen tidligere. Ofte blir smitten spredd via mennesker, mener forskere.

Den tyske organisasjonen for svineprodusenter, ISN, skriver på sin nettside at funnet gir grunn til bekymring, men ISN råder medlemmene til å unngå panikk rundt den smittsomme sjukdommen.


Viruset smitter bare dyr av svinefamilien (Suidae). Tamsvin og europeisk villsvin er svært mottakelige for infeksjonen, og dødsraten er høy. (Illustrasjonsfoto: Erik Mandre/Mostphotos)

Les hele saken her (Bondebladet)

 

Annonse