Oser tradisjon

Annonse

Mariusmønsteret har nærmest en naturlig plass i norsk natur.
Foto: Aclima

Marius-mønsteret er noe av det norskeste av det norske, og helt på høyde med Kvikk Lunsj og appelsin. Det ble designet av Unn Søiland i 1953, og oppkalt etter Marius Eriksen – en kjent alpinist, krigshelt og skuespiller. Mønsteret oser norsk tradisjon og det er nok også derfor Aclima sikret seg rettighetene til det for bruk på sitt undertøy.

Denne trøya har fått navnet DesignWool Marius og plagget er laget av 100 % merinoull. Tykkelsen, som kan angis som 230 g/m², betyr at trøya ligger i øvre midtsjikt hva gjelder isolasjon. Vi synes den gjør seg aller best høst, vinter og vår. Midt på sommeren vil den gjerne være for varm når man er på farten.

Det er strikket med noe produsenten kaller Jaguard-strikk og ulla er behandlet slik at det fremstår som kløefritt.
Trøya har rund hals og nederst på ermene er det en bred, men eller enkel avslutning – og det funker. Trøya er også noe forlenget i ryggpartiet. Snittet og passformen er det, som vanlig med Aclimas produkter, lite å si på. Trøya sitter godt på kroppen og den har en passe elastisitet. Ikke for stramt, men heller ikke for løst og slapt. Den myke ulloverflaten gjør at plagget er svært komfortabelt i bruk.

Hva angår slitestyrke så synes den å være god, etter en god periode med bruk og en del runder i vaskemaskinen. Plagget har de vanlige fordelene med at ull ikke lukter ille etter kun kort tids bruk, og det isolerer godt selv om det blir fuktig. Plagget vaskes på 40 grader. Det er ikke så mye å sette fingeren på her, så vi mener Marius trygt kan anbefales til jakt- og turbruk.

Cato Hemmingby
 
 
Karakter: 5 

Aclima DesignWool Marius
Materiale: 100 % merinoull, 230 g/m². Farge: Sort eller marineblå bunnfarge. Størrelser: Dame XS-XL, herre S-XXL. Pris: Kr 399,-. Produsent: Aclima AS (tlf: 32 15 06 00)www.aclima.no
 
 
PLUSS:
Design som skiller seg ut
Bra ullkvalitet
Passe god elastikk
 
 
MINUS:
Ingen nevneverdige

Annonse