Sjetteklassinger ble med på elgjakt: – Helt i ekstase

Annonse

Forrige lørdag ble årets elgjakt avsluttet i Borgpollan. Da jaktlaget gikk ut på jakt, hadde de med seg fire gutter fra 6. klasse på Buksnes skole, som ønsket å oppleve jakt på nært hold.

Årets jaktsesong i Borgpollan ble avsluttet forrige lørdag. Etter endt sesong, har jaktleder, Svein Høgmo, gjort seg opp noen betraktninger angående antall dyr og tildelingen. 

-Vi har jaktet i noen dager der oppe. Vi har ut fra registreringer i området observert at det er for mange kyr og kalver, i forhold til okser. Vi så dyr nesten hver dag, men ikke okser. En må i større grad kartlegge hva slags dyr som er i området, og se på hva som blir tildelt. Det er ikke så masse kyr og kalver at det registreres beiteskader, men det er ikke balanse mellom kyr, kalv og okser, sier Høgmo.

Tildelt ett dyr

I Borgpollan har jaktlaget fått tildelt ett dyr i år. Høgmo mener det burde gjøres en vurdering på tildelingen, og ser til hvordan det gjøres i Vågan. 

– Vi var tildelt en okse i år. Det burde vært ei telling på Vestvågøy, slik som de har gjort det i Vågan. En må få et bilde av hvor mange dyr det faktisk er der, og gjøre en tildeling ut fra det. I dag er det ingen som vet hvor mange dyr som er i Vestvågøy, og det tas antakelig ut for lite dyr i forhold til det faktiske antall, sier Høgmo.

På grunn av at det ble registrert et stort antall ku og kalv, i forhold til okse, besluttet jaktlaget å ta ut en kalv i stedet for en okse. 

– Årets statistikk bør gjennomgås nøye og danne grunnlag for neste års tildeling. Ut fra registreringer bør det helt klart tildeles flere dyr (ku/kalv) uten hensyn til areal, sier Høgmo.


FELLING: Elevene Emil, Amir, Sander og Joakim syns det var stort stas å være med på elgjakt. Foto: Privat

Les hele saken på Lofotposten.no

Annonse