Stortest: Ulltrøyer -3

Annonse

Varm bestefar

WarmWool er en bestselger hos Aclima og serien er laget av behandlet merinoull, som med sine 200 gram/m2 kan karakterisere som middels tykk.

Det er mange utgaver innenfor denne kvaliteten, men vi har prøvd Granddad trøya - eller bestefarskjorta som vi sier på godt norsk. Skjorta har fine store knapper som ser ut til å være av tre og de fungerer utmerket. Stoffet føles solid, og med god slitestyrke på plass kan du ha glede av denne trøya lenge. Det er ellers brede og passe elastiske mansjetter, samt flate og godt plasserte sømmer.

Som navnet indikerer isolerer trøya svært bra og den kommer aller best til sin rett når det begynner å bli godt og kjølig - gjerne når gradestokken kryper under null. Foruten gode isolasjonsegenskaper er det god lufting og fukttransport. Det eneste vi har å bemerke på minussiden er at damemodellen er langt mer åpen i halsen enn herremodellen. Det er også årsaken til at det gis to karakterer her. En tester synes også at ulla ble mykere og mer komfortabel etter litt bruk og vask. Trøya vaskes for øvrig på 40 grader når det trengs. Vi mener Aclima WarmWool er et trygt valg om du skal ha varmt undertøy til friluftsliv på de kalde dager.
 
 
Karakter, herre: 5,5 reinsdyr
Karakter, dame: 4,5 reinsdyr
 
 
Aclima WarmWool Granddad Shirt

Materiale: 100 % merinoull. Farge: Svart, blå, off-white med flere. Størrelser: XS-XXL. Pris: Kr 499,-. Produsent: Aclima AS (tlf: 32 15 06 00) www.aclima.no
 
 
PLUSS:
Generelt bra passform
Isolerer meget bra
Grei nok pris
 
 
MINUS:
Damemodellen litt åpen i halsen
Ellers kun småpirk

Annonse