Testing av hodelykt, Breitler Pop Lite H6

Annonse

Mye hodelykt for pengene

Breitler Pop Lite H6 er en kraftig hodelykt innen sin prisklasse. Med dedikerte dioder for både spotlys og spreder kan den fylle mange bruksområder. Spotlyset er mykt og fader sømløst ut mot sidene – uten veldig markert ildkule i midten. 

Vi opplever lyset som over gjennomsnittet behagelig til gange på sti og med sine 1000 lumen kraftig nok til løping i høyere tempo. I tillegg funker den som leselampe med sprederlyset stilt på svakeste styrke. Eller til slakting av storvilt i mørket med bredt lys med mer kraft. De to lysfunksjonene har separate brytere som gjør den lett å bruke. Lykten har også en egen diode for svakt, rødt lys som ikke stjeler nattsynet.

Vi har brukt hodelykten både til lange fjellturer og korte turer til vedskjulet for å hente varme til hyttekvelden. Den har tålt både kraftig regnvær og uforsiktige møter med moder jord. Ikke mange lykter kan vise til så bredt bruksområde som Fenix HP25R.

En fin sak er at den bruker løst, oppladbart batteri av typen 18650. Man kan dermed kjøpe ekstrabatteri med god kapasitet for en rimelig penge og slippe å investere i dyre batteripakker.

Lykten kan lades via micro-usb, har batteriindikator og lyktehodet kan vinkles 60 grader opp og ned med tydelige klikkposisjoner. Innebygget minnefunksjon husker sist valgte lysnivå, slik at når den slås på lyser den med samme styrke som da den ble slått av. Lykten har også beskyttelse mot overoppheting.

Ingen hodelykter til 900 kroner når opp til premiumlyktene som koster flere tusen, men alt i alt mener vi Fenix HP 25R er et veldig godt kjøp, ett av de beste i sin prisklasse. 

Lykten finnes også i en storebror-utgave (HP30R) med 1750 lumen og løs batteripakke. Men da er prisen nesten det doble.

Egill J. Danielsen

Karakter 5 

Fenix HP25R

Avgitt lys: 1000 lumen

Maks rekkevidde: 187 meter

Vekt: 183 gram (uten batteri)

Vinkel på lysståle: spot eller spreder

Batteri: 1 stk 18650 oppladbart Li-ion.

Støtsikker: fra 1 meters høyde

Vanntetthet: IP66

Pris: Kr 859,-

Importør: Teno Astro (tlf 71 56 57 10) www.tenoastro.no 

PLUSS: mye lys for prisen

lett vekt

god kvalitetsfølelse

MINUS: Kunne hatt enda litt kraftigere lys

Bildetekst:

TOPPKLASSE:  Fenix HP25R er et godt valg om du ønsker en relativt rimelig hodelykt. 

SITTER GODT PÅ HODET: Lykten er komfortabel og har godt balansert vekt mellom lyktehode og batteriet bak på hodebåndet.
 

Annonse