Testing av hodelykt, Fenix HP25R

Annonse

Mye hodelykt for pengene

Fenix HP25R er en kraftig hodelykt som fyller mange bruksområder med dedikerte dioder for spotlys og spreder. 

Spotlyset er mykt uten senterkule og fader sømløst ut mot sidene. Lyset er over gjennomsnittet behagelig som gålys, og med sine 1000 lumen kraftig nok til å løpe. Spredelyset funker som leselampe stilt på svakeste styrke, eller på maks effekt til storvilt-slakting. De to pærene har separate brytere som gjør lykten lett å bruke. Den har også en egen diode for svakt, rødt nattlys.

Vi har brukt lykten både til lange fjellturer og korte turer til vedskjulet. Den har tålt både kraftig regn og uforsiktige møter med moder jord. Vi gir plusspoeng for løst, oppladbart batteri som kan kjøpes for en rimelig penge.
Lykten lades via micro-USB, og har batteriindikator. Lyktehodet kan vinkles 60 grader opp og ned med tydelige klikkposisjoner. Innebygget minnefunksjon husker sist valgte lysnivå, slik at den lyser med samme styrke som da den ble slått av.

Ingen hodelykter til 900 kroner når opp til premiumlyktene som koster flere tusen, men Fenix HP 25R er en av de beste i sin prisklasse. Storebror-utgave HP30R med 1750 lumen og separat batteripakke har nesten dobbelt pris.


Egill J. Danielsen

Karakter 5 

Fenix HP25R

Avgitt lys: 1000 lumen

Rekkevidde: 187 meter

Vekt: 183 gram (uten batteri)

Batteri: 1 stk 18650 oppladbart Li-ion.

Robushet: Støtsikker fra 1 meter, IP66-klassifisert (vanntett)

Pris: Kr 859,-

Importør: Teno Astro (tlf. 71 56 57 10), www.tenoastro.no 

PLUSS: Mye lys for prisen

Lett vekt

God kvalitetsfølelse

MINUS: Kunne hatt litt kraftigere lys

Bildetekst:

TOPPKLASSE:  Fenix HP25R er et godt valg om du ønsker en relativt rimelig hodelykt. 

SITTER GODT: Lykten er komfortabel og har godt balansert vekt mellom lyktehode og batteriet bak på hodebåndet.

Kraftplugg i neven

Det er ikke alltid hodelykta er det saliggjørende. Jeg har det siste halvåret hatt gleden av å stifte bekjentskap med P5G fra Nextorch, som er ei lita stavlykt levert som "taktisk sett": Festeklemme og et utskiftbart bakstykke med ledning og trykkbryter gjør om lykta til ettersøkslykt.

På bakstykket sitter av-/ på-knappen, som betjenes med et lett trykk for kortvarige blink eller et hardt trykk for konstant lys. Når lykta er slått på, kan du skifte mellom sterkt og svakt lys med lette trykk. Holder du knappen inne i 3 sekunder, går lykta over til SOS-blink. Lyktehodet vris for zoom og veksling mellom hvitt og grønt lys (sparer nattesynet). Rekkevidda er på drøyt 200 meter når strålen fokuseres. Lyskjegla har behagelig bredde. 

Det er sjelden jeg får rose produsenter for at batteriene varer lengre enn oppgitt, men det er tilfelle her: Oppgitt levetid er på 3.38, men lykta holder koken i nærmere 4.30. Svært tillitvekkende ettersom hodelykta fra samme leverandør har samme "problem"! 

Åsgeir Størdal

Karakter: Terningkast 5

Nextorch P5G Set

Oppladbar lykt med hvit Cree XP-L V5 led-pære og grønn XP-E2 led-pære. Regulerbar lysstyrke med high (hvit 800 lumen - 3 t 38 min/ grønn 200 lm - 5 t 01 min) og low (hvit 45 lm - 27 t/ grønn 27 lm - 30 t), strobe (800/ 200 lm) og SOS (100 lm). 168 x 40 mm/ 232 g m/ batt. Fullades på 4 timer via mikro-USB, kan også bruke 2 stk CR123A. Klemme for feste på løp (pass på treffpunktendring) eller kikkertsikte. Vanntett (IPX4) og støtsikker (1 m).

PRIS: 849,-

LEVERANDØR: Alterno AS (tlf. 48 00 74 75), www.alterno.no.

PLUSS:

Lang batteritid til tross for meget kraftig lys

Kan bytte fra ladbart til vanlig batteri

MINUS:

Litt mange funksjonsvalg på en knapp

Medfølgende "fjernkontroll" for taktisk bruk, låser ikke lykta i på-modus.

Annonse