testing av jakke, Berhaus Tephra

Annonse

En brite å varme seg på 

Berghaus er et britisk outdoor-merke med over 50 års erfaring. De var godt synlige på det norske markedet på 80- og 90-tallet, men er ikke så synlige i dag, til tross for et fremdeles godt utvalg av klær og sekker. 

Vi har i lengre tid testet Berghaus Tephra, som er en lett dunjakke med allsidige egenskaper. Den er fylt med Hydrodown, som er andedun behandlet med impregneringsmidler fra Nikwax. Det skal gjøre dunen mer motstandsdyktig mot vann og korte ned tørketiden. Fyllet består av 80% dun og 20% fjær, og dunens spenstkvalitet oppgis å være 600 cuin. Alt dette tilsier godkjent kvalitet. 

Ytterstoffet er av polyamidbasert Pertex Quantum. Det føles litt tykkere enn det som er tilfellet med mange tilsvarende jakker, men på den andre siden virker det mer robust. Stoffet er vindtett og vannavvisende.

Berghaus Tephra har normal utforming. Det er lav krage, to frontlommer nede med glidelås, enkle og elastiske mansjetter, samt en innerlomme med glidelås. Jakka har god passform. Den er passe romslig slik at man ivaretar bevegelsesfriheten. Den er også behagelig lang: Den går et par centimetere lenger ned enn mange jakker i det samme sjiktet, men det lille ekstra føles veldig riktig. En annen god detalj med de romslige frontlommene, er at de har isolasjonslaget ytterst og et tynnere lag innerst. Det er logisk, ettersom du da får varmet hendene, men ikke alle produsenter har innsett dette. Et pluss er det også at jakka går fint under en romslig skalljakke ved behov. 

På minussiden noterer vi at det kommer tidvis ut litt fjær. Jakka er heller ikke den aller letteste, noe som har sammenheng med materialvalg. Ingenting av dette har nevneverdig praktisk betydning. Prisen er kanonbra og det er både dame- og herremodell å få. Berghaus Tephra er en jakke som gjør jobben i kjølig oppholdsvær.

Cato Hemmingby

Karakter: Terningkast 4

Berghaus Tephra jakke

Materiale: Polyamid utside, Hydrodown fyll, polyester innside. Farge: Svart, dyp blå (kun dame). Størrelser: S-XXL. Pris: Kr 1000,-. Forhandler: XXL (tlf. 24 08 40 25), www.xxl.no.

PLUSS:

Flott snitt og utforming

Gode lommeløsninger

Meget hyggelig pris

MINUS:

Litt dun- og fjærlekkasje

Bildetekst

Berghaus Tephra gir deg mye for pengene!

Foto: C. Hemmingby

Annonse