Testing av jakke, Gore-Tex Paclite

Annonse

Lett, tett og nett

Lette og kompakte jakker som tåler vind og nedbør er populære blant friluftsfolk. Hovedgrunnen er at de er greie å pakke vekk når de ikke lenger er påkrevde, uten at vekta på ryggsekken eller rompetaska øker nevneverdig. Berghaus Paclite 2.0 er et typisk eksempel på dette, altså en svært lett skalljakke med de nødvendige allværsfunksjoner. 

Membran av Gore-Tex Paclite stopper vind, nedbør og slipper samtidig fuktighet ut. Som de fleste andre «paclite-modeller» har jakka en ren og enkel design, og slik må det nødvendigvis være når vekta står i fokus – men den leveres i både dame- og herreutgave. 

Når det gjelder detaljer har jakka en fast, justerbar hette med ganske myk skygge/ brem. Det er en passe dimensjonert frontglidelås fra YKK og to romslige frontlommer nede. Nederst på ermene er det passe kraftige borrelåsjusteringer og det er elastisk strikk i nedkant.

Jakka er forholdsvis kort, men uten å virke snau. Den egner seg derfor særlig godt for en aktiv jeger eller andre vandrere på farten. Passformen er romslig. Det er problemfritt å få et varmt mellomplagg under, uten at man føler seg hemmet i bevegelsene. 

Materialkvaliteten og sømarbeidet er bra. Yttersiden har en myk og forholdsvis stille overflate. Den er ikke hundre prosent lydløs, men det er lite med knitring og plagsomme ulyder her. 

Værmessig takler Paclite 2.0-jakka vind og nedbør på en god måte. Når det gjelder pusteevne opplever vi denne omtrent som for tilsvarende jakker. 

Konklusjonen er at Berghaus Paclite 2.0 ikke skiller seg voldsomt ut i jakkejungelen, men den er et meget bra og prisgunstig valg for gramjegeren. Det er også en glimrende hverdagsjakke når det er nedbør eller mye vind.

Cato Hemmingby

Karakter: Terningkast 5

Berghaus Paclite 2.0 jakke, dame og herre

Materiale: 100% polyester, Gore-Tex Paclite. Farge: Svart, rosa (kun dame). Vekt (herre L): 360 gram. Størrelser: XS-XXL. Pris: Kr 1999,-. Forhandler: XXL (tlf. 24 08 40 25), www.xxl.no

 

PLUSS:

Fullgode allværsegenskaper

Kompakt og lav vekt

Pris

MINUS:

Ingen store ting

Bildetekst

Berghaus Paclite 2.0 er en glimrende kompakt og lett allværsjakke.

Foto: C. Hemmingby

Annonse