Testing av lykt, Nextorch P5G Set

Annonse

Kraftplugg i neven

Mange turfolk og jegere sverger etterhvert til hodelykter, men det er ikke alltid hodelykta er det saliggjørende. Vi har det siste halvåret hatt gleden av å stifte bekjentskap med P5G fra Nextorch, som er ei lita stavlykt levert som "sett" der festeklemmer og et utskiftbart bakstykke med ledning og trykkbryter gjør om lykta til ei taktisk lykt/ ettersøkslykt.

Lykta er veldig solid bygd i flyaluminium med pakninger som gjør den IPX4-klassifisert. På baklokket sitter av-/ på-knappen, som betjenes med et lett trykk for kortvarige blink eller et hardt trykk for konstant lys. Når lykta er slått på, kan du skifte mellom sterkt og svakt lys med samme lette trykk. Holder du knappen halvveis inne i mer enn 3 sekunder, går lykta over til SOS-blinking. 

Lyktehodet kan vris, både for å veksle mellom zoom og hvitt/ grønt lys som sparer nattesynet. Rekkevidda er på drøyt 200 meter når strålen fokuseres. Lyskjegla har behagelig bredde. 

Det er sjelden vi får anledning til å rose produsenter for at batteriene varer lengre enn oppgitt, men det ser faktisk ut til å være tilfelle her: Oppgitt levetid er på 3.38 med full blås. Lykta holdt imidlertid koken i nærmere 4.30, altså nesten en time mer. Svært tillitvekkende ettersom vi har testa ei hodelykt fra samme leverandør med samme fordelaktige "problem"! 
-
Åsgeir Størdal
-
Karakter: Terningkast 5
-
Nextorch P5G Set

Oppladbar taktisk lykt med hvit Cree XP-L V5 led-pære og grønn XP-E2 led-pære. Regulerbar lysstyrke med high (hvit 800 lumen - 3 t 38 min/ grønn 200 lm - 5 t 01 min) og low (hvit 45 lm - 27 t/ grønn 27 lm - 30 t), strobe (800/ 200 lm) og SOS (100 lm). 168 x 40 mm/ 232 g m/ batt. Fullades på 4 timer via mikro-USB, kan også bruke 2 stk CR123A. Dreibart lyktehode gir noe zoom og veksler mellom hvitt/ grønt lys. Klemme for feste på våpen, og eget bunnlokk med ledning for geværkolben. IPX4-klassifisert: Vanntett og støtsikker (1 m).


PRIS: 849,-

LEVERANDØR: Alterno AS (tlf. 48 00 74 75), www.alterno.no.

PLUSS:

Lang batteritid til tross for meget kraftig lys

Kan bytte fra ladbart til vanlig batteri

MINUS:

Litt mange funksjonsvalg på en knapp

Medfølgende "fjernkontroll" for taktisk bruk, låser ikke lykta i på-modus.

Annonse