Testing av støvler, Norse 18 half-zip

Annonse

Gummiert tøffing

Gummistøvler begynner etterhvert å bli noe annet enn de lefsete seilerstøvlene som mange av oss vokste opp med. Nå er det ganske avanserte undersåtter som kan brukes til det meste. De konkurrerer i økende grad med lærstøvler på komfort, og det er mange modeller som er brukbare gjennom alle årstidene.

Et tidsskifte kom for en del år siden da gummistøvler med neopren-fôr dukket opp. Vi har prøvd en fersk modell fra Härkila med navnet «Norse 18 half-zip». Den er bygd opp med 5 millimeter tykt neopren-fôr og et Sport-Ortho 4 x 4 Deep Grip sålessystem i bunn. Som du skjønner, utvikler navn på bestanddelene seg også!

Mønsteret under er ganske grovt og det røper at støvlene er laget med offroad-aktivitet i tankene. På utsiden har støvlene en glidelås med innvendig belg. Dette gjør den enkel å ta av og på, samtidig som vanntettheten opprettholdes. Glidelåsen gir også mulighet til å ventilere underveis, og reduserer tiden det tar å tørke vekk fukta som setter seg på innsiden.

Sesongmessig er dette en støvel som egner seg godt høst, vinter og vår. Foringen er ganske tykk og det er et tykt lag fra fotsålen til underdelen av yttersålen. Det legger grunnlaget for god isolasjon fra kaldt underlag. Produsenten oppgir at støvelen isolerer ned til 20 minusgrader. Så langt ned er ikke denne testet, men den fungerer godt på vinterføre. På den andre siden vil du nok ha noe annet midt på sommeren. 

Støvelen har god støtabsorbering og den gir rimelig bra støtte. Hælen sitter godt og det er bra fleksibilitet på forfoten. De gir føttene ganske god beskyttelse, samtidig som grepet er bra på de fleste underlag. 

Detaljer og materialer virker solide. YKK-glidelåsene i sidene har gått helt utmerket, til tross for skitt og smuss. Det er lite å pirke på her, bortsett fra at de selvsagt ikke er så lette og smidige som sommermodeller er. Vår dom er uansett at Härkila Norse 18” er en god og varm støvel som fint kan benyttes året rundt.

Cato Hemmingby

Karakter: Terningkast 6

Härkila Norse 18” side-zip

Materiale: Gummi, neopren-fôr, YKK glidelås. Farge: Grønn. Størrelser: 7-15. Pris: Kr 2499,-. Leverandør: Seeland (tlf. 900 440 18), www.harkila.com.

________________
PLUSS:

Solid konstruksjon

Fungerer hele året

Smart glidelås i siden

MINUS:

Ikke så lette og smidige

_________________
Bildetekst

Härkila Norse fungerer året rundt - særlig i vårt kalde klima.

Foto: C. Hemmingby

Annonse