Toppjakt på skogsfugl

Annonse

Tor Ola Dehli jakter det meste, men toppjakt etter skogsfugl er noe av det han setter mest pris på. Her er det mye nyttig informasjon å ta med seg om denne jaktformen.

I løpet av et langt jaktår er jeg stort sett innom de fleste jaktformer og de fleste viltartene vi jakter på her hjemme. Å velge ut en favoritt blant alle disse veldig ulike jaktformene er vanskelig, alle har jo sin egen sjarm, men toppjakt etter skogsfugl har det meste av de tingene jeg setter høyt som jeger. ​

Lange spennende snikesituasjoner, store utvokste fugler i sin vakreste fjærdrakt, naturopplevelser i øde myrlandskap med snødekt skog og ikke minst en jaktform der du får testet kondisjon og skiferdigheter langt vekk fra oppkjørte løyper.

Når snøen kommer en gang utpå seinhøsten, og blir så djup at skogsfuglene sliter med å finne mat på bakken, må de opp i trærne for å finne noe å spise. Tiuren spiser nesten utelukkende furubar gjennom hele vinteren, mens orrhanen i tillegg beiter på bjørkerakler.  Når fuglene trekker opp i trærne kan det være mulig å oppdage de på langt hold og man kan forsøke å snike seg inn på skuddhold.


Foto: Tor Ola Dehli

Les mer om saken her (njiff)

Annonse