Ullfrotté-en består av merinoull som er blandet med kunststoff. Kunststoffblanding må nok til for at toppen skal holde fasongen.
Sports Toppen har i tillegg bred kant under som bidrar til at den holder seg på plass. Videre er det stor ermringing på baksiden, slik at skulderbladene er bare og stoffet kun dekker den midterste delen av ryggen.
Stoffet har litt stretch, noe som er bra i seg selv, men også påkrevd for å få den på seg: Det er ingen åpning eller hekter for å ta den på seg, så den må trekkes over hodet og forbi skuldrene før den er på plass.
Les også: Tester av jaktbekledning
De fleste damer kjenner vel følelsen av å bli klam og kald når man bruker «hverdags-BH’en» under ulltrøya på tur, så dette er et viktig plagg å ta med seg. Sportstopp sitter tight på kroppen og holder deg tørr og varm. Ulla er i henhold til frotteteknikken strikket innvendig med små løkker. Det danner et luftlag og øker isolasjonsevnen samtidig som fukt transporteres raskere vekk fra kroppen. Sportstoppen kan vaskes på 60 grader, og det er et stort pluss for et underplagg som blir utsatt for svette. Den oppleves som litt liten i størrelsen.
Noe misvisende brukes begrepene sportstopp og sports-BH om hverandre i markedsføringen. Dette er definitivt ingen BH, da fronten helt mangler cup-form. Har du litt mer enn en B-cup der foran, oppleves den ikke så behagelig, siden puppene blir ganske flatklemte inn mot midten. Og i den grad man bryr seg om hvordan man ser ut når man kaster vindjakken og står der i bare ulltrøya, skal du ha små pupper for at det skal se bra ut.
Det gjør at jeg er usikker på verdien av denne toppen lages i større størrelser enn L, men dette er en smakssak – og kanskje en jålesak. Personlig savner jeg den virkelige ull-BH’en som Aclima produserte tidligere – utformet som en BH med hekter i ryggen.
Les også: Flere andre tester av turundertøy