Osprey Ariel 85 Plus

Type: Stor damesekk

Vekt: 2,6 kg (str M/L)

Rygglengde: XS/S og M/L

Farge: Sort eller rød

Pris: 3200,-

Leverandør: Jarbeaux Sport, www.jarbeaux.no 

skala
5/6

Å finne en god storsekk, er som å finne gode jaktstøvler: Det er mange gode sekker på markedet, men de bør likevel prøves.

Form og fasong må passe din kropp. Derfor er det lurt å teste i butikken, og få noen med kunnskap til å tilpasse sekken. 

Osprey Ariel 85 Plus føltes ukomfortabel første gang jeg tok den på. Men det var før jeg fikk justert rygglengde, bredde på hoftebeltet og den faste lengden på skulderstroppene.

For alt dette skal tilpasses for å få Ariel til å passe best mulig, før du tar de siste finjusteringene med sekken på ryggen. En tur på Youtube anbefales, der dette vises enkelt

Etter justeringene satt den såpass godt at jeg ikke tenker over at jeg har en tung sekk på ryggen: Vekta lander godt på hoftene, slik at det er i beina belastningen kjennes, ikke i skuldre eller rygg. 

Komplett

For å si noe helt enkelt om denne sekken: Hvis Osprey Ariel 85 Plus passer din kropp, har den alt du trenger i en sekk (pluss litt til) for lange turer og tyngre bører. Den er solid bygget, har sterke reimer/ klips og et godt gjennomtenkt bæresystem. Ingenting gir etter, til tross for tung vekt i sekken.

Test: Osprey Talon 33

«Hvis Osprey Ariel 85 Plus passer din kropp, har den alt du trenger i en sekk (pluss litt til) for lange turer og tyngre bører.»

Osprey Ariel 85 har lomme for drikkeblære, kompresjons-stropper, lommer innvendig med separate rom og ei elastisk lomme i front med enkel tilgang. Det er integrert dagstursekk i topplokket og kompresjons-stropper i forskjellige høyder

Rufs i detaljene

Hvis du skal bruke sekken til jakt, får du plass til våpen i sidelommene og patroner i hoftelomma. En mobil med stor skjerm er det derimot ikke plass til. I tillegg savner jeg pulkfester, som er kjekt på skiekspedisjoner og praktisk til å feste hundebånd i.

Stortest: Hva er den beste våpensekken på markedet?

Osprey har valgt en spesiell løsning på sidelommene: De har åpning både i topp og nesten nederst (uten glidelås) for enkel tilgang til drikkeflaska med sekken på ryggen. Jeg ville hatt én av sidelommene helt tett:

Jeg har ikke mistet ting ut derfra, men tør ikke oppbevare mindre gjenstander der i frykt for at noe skal falle ut.

Ellers har Osprey Ariel 85 Plus det de fleste trenger. Det er gjennomførte detaljer og finesser i lange baner. Her får du en solid storsekk som du kan herje med og likevel føle deg trygg med langt til fjells.

VURDERING
Terningkast
PLUSS

Solid Dagstursekk i lokket

MINUS

«Åpne» sidelommer