Med buret påmontert kan man bruke mye GoPro-tilbehør sammen med Virb. Dette er nok ingen tilfeldighet.
Alt i alt hevder den eldre Garmin-modellen seg rimelig bra mot den nyere GoPro Hero7 Black i vår test av våpen- og actionkamera – med unntak av ett meget vesentlig punkt: Batteriet. Det oppleves nær håpløst dårlig på Virb.
I tillegg til fjernstyring via app på telefonen, kan man blant annet slå Virb av og på med en kompatibel Garmin-klokke.
En morsom tilleggsfunksjon som for noen vil gi Garmin Virb Ultra 30 et lite fortrinn, er muligheten for å vise valgbare data som temperatur, distanse tilbakelagt, puls, fart og liknende opplysninger i videoen. En del av disse dataene krever imidlertid tilleggsutstyr.
Rosa: Filmen fra Virb får lett rosaskjær. Enkelt å fikse i etterbehandling, men det kreves at man jobber mer enn bare med «klipp og lim».
Forbikjørt i utviklingen
Stabiliseringen i kameraet er meget bra, med unntak for i 4K. Der er det ikke stabilisering, noe man har hos GoPro. I tillegg merkes det på bildekvaliteten at ting skjer raskt innenfor den teknologiske utviklingen av actionkamera:
Sammenliknet med GoPro har Virb mindre kontrast i bildet og er noe tregere på eksponeringsjustering. Videre er den automatiske hvitbalansen langt bedre hos GoPro, der Virb har en tendens til å dra over i rosaskjær.
Fargemetningen er jevnt over noe mindre, uten at det nødvendigvis er en ulempe: Personlig syns jeg at GoPro av og til bli vel hissig på fargemetning i enkelte toner, men det er en smakssak.
Sammenlagt er Shotkam det beste valget.
Flere tester
I denne testen ser vi på ulike action- og våpenkamera å feste på børsa.
Vi tester løpende ulike typer jaktutstyr slik at du kan bygge din utsyrsgarderobe med det beste utstyret for dine jaktformer.
Har du lest testen av aktive og passive hørselvern? Eller testen av varmende posteringsposer?