Usikker på om du kommer til å bestå eksamen til jegerprøven? Litt ustø i å kjenne igjen ulike arter, eller sliter du med lovverket?

Vi i JEGER har laget en ny tjeneste der du som skal ta jegerprøven kan teste deg selv i artsgjenkjenning, lover og regler, human og sikker jakt i praksis og alt det andre som står i pensum til jegerprøven.

Annonse

Tjenesten er gratis for våre abonnenter, og inneholder mer enn 500 rullerende spørsmål fra de forskjellige delene av pensum til jegerprøven. 

– Vi i JEGER ønsker at flere får muligheten til å komme seg ut i naturen og ut på jakt. Bestått jegerprøve er nøkkelen. Derfor har vi laget vår egen jegerprøvetentamen som kommende jegere kan bruke for å teste sine kunnskaper før de skal ta eksamen, sier redaktør Åsgeir Størdal.

Her finner du vår Tentamen til jegerprøven.

Tjenesten kan brukes på to måter:

1: Tentamen er bygd opp slik at du får femti rullerende spørsmål hver gang du går inn på oppgaven. Etter at du har avgitt svarene dine, får du beskjed om du hadde bestått eksamen til jegerprøven eller ikke. Du må ha 80 prosent riktig for å bestå jegerprøven.

Vi viser selvsagt hvilke spørsmål du har svart feil på, slik at du kan notere hvilke deler av pensum du med fordel bør lese en gang til. 

2: Du kan også se på oversikten over spørsmål til de ulike delene av pensum og teste deg selv i spesifikke sett med oppgaver for hver enkelt samling.

Slik kan du øve tema for tema og bli ekspert på artsgjenkjenning, skyting med hagle og rifle, ettersøk av skadet vilt, håndtering av felt vilt og alle de andre delene av pensum.

Jegerprøven er inngangsbilletten til jakta

De over 500 testoppgavene i tjenesten er utarbeidet av redaksjonen, og Størdal er selv autorisert som jegerprøveinstruktør. Du kan derfor stole på at spørsmålene er oppdatert og følger pensum til jegerprøven.

– Vi har sett at det finnes flere som tilbyr testoppgaver for jegerprøven på nettet, men ikke alle holder mål. For oss i JEGER er det viktig å bidra til at den norske jegeren er så kompetent som mulig. Det er hele målet i vår publisistiske virksomhet, og grunnen til at vi skriver guider, reportasjer, nyhetsartikler og tester, sier han.

Jegerprøven er én viktig del av hvordan du blir jeger, og inngangsbilletten til mange flotte jaktopplevelser. Les våre beste råd til hvordan du lykkes best mulig på eksamen.

Du må låne eller kjøpe jaktvåpen. Hos oss kan du lese deg opp på hva som er gode nybegynnerhagler og gode rifler å starte med for ferske jegere

Vi tester også jaktutstyr, jaktklær og skriver om trening av jakthunder for at du skal være best mulig rustet til å gi deg i kast med din nye hobby.

Skitt jakt!

PS: Også garvede jegere har godt av å friske opp kunnskapene sine. Husk at regelverk er i stadig endring. Er det mange år siden du tok jegerprøven, kan det godt være flere oppdateringer som du bør få med deg.