Den nye våpenloven som gjelder fra 1. juni engasjerer stort blant JEGERs lesere. Her er endringene du særlig bør merke deg som jeger og våpeneier.

JEGER kjørte en våpenlov-quiz med svarfrist mandag 14. juni. Du kan fortsatt prøve quizen for å teste din kunnskap, men nå er vinnerne trukket:

Annonse

1.premien går til Joakim N. Korpberget som får JEGER-sekken, kniv og caps tilsendt i posten. 2.premie og vår fine kniv er allerede på vei til Marius Olsen, og det samme skjer med sekken til Per-Arne Støvland Høisæther så snart vi får kontakt.

Hele fem 3.premier blir fordelt, og da sender vi JEGER-capsen i kamo fortløpende når vi får kontakt med følgende: Henning Rogne, Lise Dybvik Lange, Per Arne Ånonli, Thorleiv Holtskog og Rune Bjørnsen. Gratulerer – og takk for innsatsen! 

Følg med på JEGER.no, for det er flere quizer på gang!

Tilbud til ferske jegerprøvekandidater

Blant de nær tusen besvarelsene vi fikk inn på våpenlov-quizen, var det bare tjue prosent av deltakerne som klarte 12 eller flere riktige. Av totalt 15 spørsmål tilsvarer dette altså kravet for å bestå Jegerprøven, og det var det åtti prosent som ikke klarte, bare så vi har nevnt det...

Blant annet er det kommet nye regler for utlån av våpen og justeringer i reglene for frakt av våpen i bil.

JEGER har for øvrig laga en tilsvarende quiz med mer enn 500 spørsmål fra Jegerprøven og tilhørende Jegerprøvetentamen. Den er gratis for JEGER-abonnenter, og fungerer fint som testspørsmål til Jegerprøven hvis du er i ferd med å ta Jegerprøven, eller hvis du vil oppfriske kunnskapene dine. 

Les også: Her er Miljødirektoratets forslag til nye jakttider.

Lang ventetid

Planlegger du å utvide jaktvåpengarderoben nå når den har økt fra 6 til 8 våpen? Merk at det er inntil 6 måneders behandlingstid i enkelte politidistrikt, noe som skyldes at politiet rydder i arkivene etter avdøde våpeneiere. I en redaksjonell leder spør JEGER om jegerne nedprioriteres av politiet.

Arbeidet med ny våpenlov har pågått i flere år. Her kan du se noen av sakene vi har skrevet: