GRS er en laminatstokk som raskt og enkelt kan tilpasse kolbelengden og kinnstøtten. At du slipper å bruke verktøy til operasjonen er et stort pluss: Her er det bare å trykke inn en knapp og justere til passe mål. Særlig ved våpenpuss er dette en fordel, fordi du raskt kan stille ned kinnstøtten for å få ut sluttstykket.
GRS-stokken sitter godt i hendene og har gode, kraftige grep som passer mine hender. Med kinnstøtten justert i riktig høyde får du god kinnkontakt som igjen gjør skytestillingen stødig og gir raskt «blikkontakt» med kikkerten. Den brede, runde kolbekammen gjør skytingen meget behagelig. Den robuste framstokken gir også stødig anlegg på sekk eller skytestøtter.

Ikke lydløs: Sikringen er dessverre ikke helt lydløs, noe som kan være viktig under jakt på rev og rådyr.
Stillbar avtrekkslengde
I tillegg kan du også stille avtrekkeren fram eller tilbake, slik at den passer for din avtrekksfinger. Avtrekket på testrifla har trykkpunkt, og vekten kan justeres fra 300 til 800 gram. Avtrekket er helt perfekt og bolten går glatt og lett.
Hevarmskulen har 60 graders løft og står godt ut fra stokken, slik at den dermed er lett å få tak i. Rifla kan lades eller tømmes for patroner i sikret tilstand, men 2-posisjonsikringen er ikke lydløs. Det avtakbare stålmagasinet rommer fire patroner og løses ut ved å trykke frem en knapp mellom magasinet og avtrekkerbøylen. Både plassering og betjening er litt knotete sammenlignet med andre rifler. Løpet er 58,6 cm langt med en diameter på 18 mm. Rifla hadde picatinny-skinne og var påmontert nyheten Leica Fortis 6 2-12 x 50i.

Dønn presis: Vi lot oss imponere over samlingene, særlig etter å ha skutt tre serier med Lapua.
På skytebanen
GRS-stokken ble justert slik at den passet meg, og magasinet fylt opp med 4 stk .223-patroner. Jeg kjenner at jeg liker pistolgrepets bratte vinkel som blir mer naturlig for hånden. Trykkpunktavtrekket kjennes meget bra, noe som også er ok på en jaktrifle når man blir vant til det. Til presisjonskyting på sittende fugl, rev eller andre små blinker på lengre hold, er dette absolutt bra. For min forholdsvis store pekefinger ble det imidlertid litt trangt mellom avtrekkeren og fremkanten av avtrekkerbøylen.

Litt trang: Når avtrekkeren justeres helt fram, kan det bli trangt for store fingre.
Anschützen har glatt og lett sluttstykkegang uten slark. Patronmating og hylseutkast går helt uten problemer – rett og slett en god opplevelse å skyte med! I benken ble resultatet slik etter tre treskuddsamlinger på 100 meter:
Patron Samling
Magtech 55 grs FMJ: 26 mm
Fusion 62 grs: 18 mm
Barnes 55 TSX: 25 mm
Lapua 55 FMJ: 7 mm
Lapua 69 OTM Scenar: 10 mm
Presisjonen til Anschütz 1771 er med andre ord imponerende, særlig når den mates med favorittkost som disse to patronene fra finske Lapua. Her vant Lapua FMJ med beste treskuddsamling så god som snaue 6 mm og 7 mm i snitt! Presisjonen med Lapua Scenar 69 OTM er heller ikke noe å sutre over. Den hadde også en bestesamling på 6 mm og et gjennomsnitt som havnet på 10 mm. Anschütz’en skjøt femskuddsamlinger så gode som 18 mm med 69 Scenar og 16 mm med 55 FMJ.
Med riktig ammunisjon har du her ei rifle for gode treff på små blinker. Den gode presisjonen, stokken, den vennlige rekylen samt et fantastisk avtrekk, gjør dette til ei rifle du kan skyte meget godt med. En topp rifle til jakt på rev, rådyrbukk eller annet småvilt!
Vi har også testet Anschutz 1780 DFL Classic.

Raskt justerbar: Det går fort å tilpasse stokken både på kolbehøyde og kolbelengde.