Jaktklær - Tester og anbefalinger - Jaktbekledning til dame og herre

Jaktklær tilpasset jaktformen er viktig for en vellykket jakt. JEGER tester jaktbekledning, og vi vet hva vi skal se etter. Les våre tester før du går til innkjøp av nødvendige jaktklær.

Jaktklær kommer i mange forskjellige varianter. Noen skal beskytte jegeren mot vær og vind, andre skal være lydløse og skjule jegeren for viltet. Les testene våre for å finne ut hva som holder mål når det gjelder jaktbekledning, og gjør de beste kjøpene.

Her får du også gode tips til vedlikehold av jaktklær. JEGER tester jaktklær for dame og herre, til alle jaktformer.

Vi har testet 40 jaktdresser for å finne ut om det er mulig å finne en jaktdress som passer til alle typer jakt, eller om man må kjøpe forskjellige jaktklær til hver årstid og bruksområde.

Vi har testet over 30 jaktjakker for å finne den perfekte jakka til jakt: Den skal tåle vind, vær og slitasje, ha praktiske løsninger, god hette og lommer for ammunisjon og jaktradio.

Vi har skrevet en omfattende guide til vedlikehold av Gore-Tex i vår store test av jaktbukser, og har en guide til vedlikehold av ull i testen vår av ullundertøy.

Vi gir gode tips til funksjoner og egenskaper hos mellomplagg av forskjellig materiale, i en omfattende test av plagg til mellomlaget for både dame og herre.

Har du prøvd klær med varmeelement enda? Vi tester varmesåler, varmevester og varmejakker.

Jaktlue er kanskje jegerens viktigste jaktbekledning, da varmetapet er som kjent størst på hodet. Et par gode jakthansker sikrer et bedre grep om våpenet i kulda.

annonse
Hva er de beste jaktklærne?

Hva som er de beste jaktklærne, avhenger av hva du jakter og hvordan du jakter. Det er stor forskjell på om du går i timesvis på fjellet på rypejakt eller jakt på villrein, eller om du sitter på post på for eksempel harejakt eller elgjakt.

Vi tester jaktklær for veldig mange forskjellige behov, og hjelper deg å finne de beste jaktbuksene eller jaktjakkene uansett om du trenger skallklær, klær som varmer på post, eller klær med signalfarge slik at du er synlig for andre jegere.

Kan man kjøpe brukte jaktklær?

Ja, man kan kjøpe brukte jaktklær, både på Finn og Facebook. Ofte har de fleste nettbutikkene også salg, særlig på litt eldre modeller. Derfor lønner det seg å lese seg opp på våre tester av blant annet jaktdresser før du handler. Du kan fort gjøre et godt kjøpt for en rimeligere penge.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen