Hundeutstyr - tester av utstyr for jakthunder

Hunden er menneskets beste venn, særlig for jegere: En jakthund er en viktig medhjelper - og medhjelpere må ha rett verktøy. JEGER tester hundeutstyr.

Jegere har mye jaktutstyr for sin egen del. Det finnes også mye forskjellig hundeutstyr til våre firbente jaktkompiser, uansett hva slags jakthund du har.

Hundepeiler er veldig nyttig, særlig en GPS-peiler som gir deg eksakt posisjon og avstand. Det gjør både Garmin Astro, Garmin Alpha 50, nykommeren Garmin Alpha 200i og WeHunt, som brukes med mobiltelefon.

Vi tester også jaktdekken, kløvsekker, hvileposer og mye annet hundeutstyr slik at du kan velge det beste utstyret for din firbente venn.

annonse
annonse
Hvilken hundepeiler bør jeg velge?

Det avhenger av jaktterreng. Har du stabil mobildekning, kan Wehunt på mobiltelefon fungere, men den bruker mye batteri på mobilen. Er du godt kjent med Garmin Astro som nå blir utfaset, er Garmin Alpha 50 svært lik med knapper. Garmin Alpha 100 har flere funksjoner, som mulighet til å spore andre håndenheter. Nyheten Garmin Alpha 200i har langt bedre skjerm, knapper og bedre menyfunksjonalitet, samt Inreach satellittkommunikasjon med nødvarsel. 

Hva er beste jaktdekken?

Jægerens Duo+ er et jaktdekken vi har testet med to forskjellige signalfarger, slik at de som jakter med stående fuglehund kan se hvilken vei hunden står. Sterke farger gjør det enklere å se hunden i terrenget og tett skog, og er en ekstra sikkerhet for jegere som jakter med jakthund langs veier. Bruker du GPS-peiler på hunden din, kan du ha nytte av Kardog Raipe GPS-vest.

Hva er beste hvilepose?

Jerven har gode hvileposer for hunder. Vi har også testet Jægerens hvilepose for hund. Sistnevnte er slett ikke dårlig, men har noe forbedringspotensiale.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen