Ny Garmin Alpha 200i hundepeiler

Garmin lanserer ny hundepeiler, en toppmodell i Alpha-serien, med større skjerm, flere knapper og bedre brukervennlighet. I tillegg øker Alpha 200i jegerens sikkerhet med InReach satellittkommunikasjon.

Sist oppdatert: 2. september 2020 kl 10.53
Garmin Alpha 200i hundepeiler jakthund
Garmin Alpha 200i hundepeiler er en ny håndenhet i Alpha-serien. Flere knapper og berøringsskjerm skal gjøre den mer "hanskevennlig".
Lesetid: 3 minutter

Hundepeileren Alpha 200i er videreutvikla fra tidligere Alpha-modeller, primært Alpha 100. Garmin ser ut til å ha lytta til kritikken omkring brukervennlighet når det gjelder berøringsskjerm og hansker: I tillegg til de tre knappene på toppen, er det blitt flere knapper på sida. Likevel har skjermens størrelse økt fra 3 tommer på Alpha 100 til 3,5 tommer på Alpha 200i.

Den største nyheten utover dette, er at Alpha 200i leveres med integrert inReach satellitteknologi. Dette gir jegeren mulighet til toveis kommunikasjon og interaktive SOS-varsler.

– Når jeg prater med jegere på tomannshånd, merker jeg at flere enn man kanskje skulle tro, tenker mye på trygghet i felten. Mange er bekymra for sikkerheten når de ferdes i uveisomt terreng under jakta, sier PR-ansvarlig Marcus Bjärneroth i Garmin Nordic, som sjøl er jeger.

– Interessa for vår InReach teknologi har vært stor helt fra vi først lanserte dette på andre enheter for et par år sia. Det virka derfor logisk å slå sammen disse funksjonene for jegerne når vi lanserte en ny håndenhet for hundepeiling, fortsetter Bjärneroth.

LES OGSÅ: Slik trener du valpen til å bli en god jakthund

Garmin Alpha 200i hundepeiler marcus bjarneroth
– Svært mange jegere er opptatt av sikkerhet i felten, sier PR-ansvarlig Marcus Bjärneroth (bildet) i Garmin Nordic som sjøl er jeger.

Enklere med flere jaktlag

InReach-teknologien krever et eget abonnement. Med dette blir du helt uavhengig av mobil- og radiodekning, da meldinger, posisjoner og live-tracking sendes via kommunikasjonssatellitter. Merk imidlertid at hundehalsbåndet fortsatt kommuniserer via VHF-signaler, slik at du får ikke økt peile-rekkevidde.

Derimot har Garmin gjort det enklere å administrere jakta dersom du jakter med forskjellige jaktlag og hunder. I likhet med Alpha 100 har Alpha 200i nemlig muligheten også for å spore medjegere som har samme utstyr, sia håndenheta inneholder VHF-sender i tillegg til mottaker (i motsetning til Alpha 50 som er passiv mottaker).

– Du kan sortere de ulike enhetene i jaktgrupper. Det innebærer at du har full kontroll over hvilken hund som er med på hvert jaktlag, og hvilke kontakter som ellers finnes innafor denne jaktgruppa. Da blir det straks mer smidig å switche når du jakter med flere jaktlag, forklarer Marcus.

Garmin Alpha 200i hundepeiler
SOS-knappen som bruker InReach satellittkommunikasjon, er skjult under et eget lokk.

Skjult SOS-knapp

Alpha 200i leveres med stor, kapasitiv 3,5’’ berøringsskjerm med mulighet for å tilpasse sporingsfunksjoner på en enkel måte via knapper. Via berøringsskjermen kan du konfigurere de spesifikke jaktapplikasjonene. Spesialknappene gir rask tilgang til favorittsider, liste for hunder/grupper, TopoActive Europe-kart m.m. SOS-knappen er skjult under et eget lokk. Mer detaljerte topokart kan kjøpes som tilbehør.

Rekkevidda mot kompatibelt hundehalsbånd er opptil 14,5 kilometer (avhengig av terreng). Batterilevetida er oppgitt til 20 timer i GPS-modus og 15 timer når inReach er aktivert. Enheta er vanntett i henhold til IPX7-standard (ned til 1 meters dybde i opptil 30 minutter).

InReach gir 100% dekning i et globalt satellittnettverk (Iridium) der man kan sende og motta SMS, navigere, registrere og dele jakta, samt sende interaktive SOS-varsler via GEOS. GEOS er en global service-, overvåkings- og beredskapstjeneste som døgnbemanna, med ulike typer abonnement på måneds- eller årsbasis.

JEGER kommer sjølsagt tilbake med test av nykommeren så snart vi har testa hva den er god for under praktisk jakt.

Publisert 2. september 2020 kl 10.53
Sist oppdatert 2. september 2020 kl 10.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen