HUNDEHALSBÅND: Garmin Alpha T20
Krever 4G-dekning
Alpha LTE forutsetter imidlertid mobildekning på 4G. Alle jegere som ferdes i grisgrendte strøk, veit at det ikke er tilgjengelig overalt. Samtidig skal utfasinga av EDGE/ 2G (se faktaboks) gjøre at dekninga blir bedre på 4G.
Den smarte detaljen som Garmin har integrert i sitt økosystem, er at mobilen brukes som modem for å overføre LTE-posisjonen mot håndholdte enheter som Garmin Alpha 10, 200-serien og 300-serien (de to sistnevnte med og uten Inreach-teknologi). Tilkoblinga skjer via bluetooth/ ANT+ og krever at Alpha-appen kjøres på telefonen.
HÅNDENHET: Garmin Alpha 300i
Gunstig dvale
I tillegg kommuniserer de VHF-baserte T-halsbåndene til Garmin med Alpha LTE: Så lenge det er VHF-samband mellom håndenhet og hundeenhet, er LTE-signalene i dvale. Hvis kommunikasjonen brytes, vil LTE sende 4G-signal til mobilen, som igjen videresender til håndenheten. Da dukker Alpha LTE opp som en fane på hundelista og vises på håndenhetas kart og kompass. Det fungerer også sømløst mot smartklokker som Garmin Fenix.
Alpha LTE har noe begrensa batterilevetid i aktiv modus som frittstående enhet mot mobil (11 timer) eller sammen med VHF-halsbånd (12 timer). Ved å velge «dynamisk sporing» der sporpunktene kun oppdateres ved vesentlig forflytning, økes batteritida til henholdsvis 18 timer eller 40 timer, dog avhengig av bruksmønster. Du kan også bruke den mer som nødpeiler med 2 minutters intervall (gir henholdsvis 45 og 75 timers batteritid).