JEGERs fotokonkurranse

JEGER har i flere år arrangert fotokonkurranse, som er noe du som leser av magasinet og besøkende på nettsiden vår har mulighet til å være med på helt gratis.

Fotokonkurransen er en årlig konkurranse som går gjennom året med runder i hver utgave. Til slutt avgjøres det hele i en finalerunde på slutten av året. Alle som ønsker kan sende inn et bidrag.

Motivet kan være fra det første elgfallet, kameratskapet på jakt, av vakre omgivelser under jakta, eller noe helt annet.

Det eneste kravet vi har er at det må være koblet til jakta på en eller annen måte. Så må bildene selvsagt være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning.

I løpet av hver utgave kåres tre vinnere, både av folkejuryen, som består av dere lesere, og av JEGERs fotojury. Alle premierte bilder går videre til en årsfinale i slutten av året hvor hovedpremiene kåres.

I 2024 er hovedpremiene en kikkert fra Zeiss, hagle fra Khan og termisk kikkert fra Pulsar. Det kommer i tillegg til rundepremiene.

Premiene for 2024 er levert av Magne Landrø AS, Carl Zeiss AS, Teno Astro AS og Hansi AS.

Og enten du tar morsomme jaktbilder, bilder av rådyr eller bilde av rype, kan du lære av JEGERs guide å ta bedre jaktbilder og dyrefoto.

Følg med på jeger.no for fortløpende oppdateringer om konkurransen.

Velg tema/område
annonse
Kan jeg lære å ta bedre jaktbilder?

Javisst, du behøver ikke å kjøpe deg fotoskjul eller sikte mot å delta i NM naturfoto for å ta morsomme bilder av dyr eller fine trofebilder! I JEGERs faste spalte med blinkskudd, kan du la deg inspirere av fine naturbilder, blinkskudd av jegere og andre morsomme dyrebilder fra noen av landets beste naturfotografer. Lær av gode fototips i JEGERs guide å ta bedre jaktbilder og dyrefoto.

Hvilket kamera anbefales til naturfoto?

Hvis du skal ta gode naturbilder, trenger du kamera med utskiftbar optikk for å få gode nok telelinser med god lysstyrke. Speilreflekskamera har vært enerådende på dette inntil nå nylig, men nå kommer det også mer kompakte hybridkamera som gir deg mer kompakt utrustning når du ferdes i skog og mark. For vanlige jaktbilder kommer du langt med kompaktkamera, bare du lærer deg å bruke det skikkelig. Les mer i JEGERs guide til bedre jaktbilder.

Hvordan deltar jeg i JEGERs fotokonkurranse?

JEGER arrangerer fotokonkurranse i hver utgave i 2021, og kårer tre vinnere hver måned som blir med til årsfinalen. Her kan du lese mer om å delta i JEGERs fotokonkurranse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen