Jaktutstyr - Store breddetester og anbefalinger

Riktig jaktutstyr er viktig for å lykkes med jakta. Er det dyreste utstyret best? Vi tester kniver, truger, ryggsekk, sovepose, ski, og alt annet utstyr du kan trenge til jakta. Finn dine favoritter blant våre testvinnere. Skitt jakt!

Godt utstyr er viktig for jaktopplevelsen, og JEGERS erfarne testere vet hva de skal se etter.

Les hva vi mener før du går til innkjøp av kikkert, kikkertsikte, kokeutstyr, telt, hodelykter eller annet jaktutstyr.

Vi har i 2022 kåret best i test blant termiske kikkerter, og tester spennende utstyr som skytesimulator og avstandsmåler.

Vi skriver også guider som hjelper deg å velge det beste utstyret for din type jakt. Skal du velge normalutrustning, eller satse på lettvektsutstyr?

Foretrekker du vinterjakt? JEGER tester truger gjennom hele vinteren. Vi har også en egen test for spesiallagde truger for dame.

annonse
annonse
Hva slags jaktstyr trenger du?

Hvilket utstyr du trenger, kommer an på hva og hvordan du jakter. Men jakter du med rifle, må du ha et godt kikkertsikte. Du bør også ha en god håndkikkert, en solid sekk, og klær som passer din jaktform. Klærne bør være lydsvake, holde deg varm, og beskytte mot vær og vind. Ved noen jaktformer er det også en fordel om du har klær som bryter silhuetten din, slik at viltet ikke oppdager deg like lett.

Hva er det beste jaktutstyret?

Det finnes mange forskjellige typer jakt. Hvilket utstyr som er best egnet, varierer dermed veldig. Derfor tester vi mange forskjellige typer jaktutstyr, og skriver guider for å hjelpe deg å finne det beste utstyret for din jaktform.

Lønner det seg å kjøpe lettvektsutstyr?

Om du har tenkt å bære tung bør over lengre tid og gå mye i fjellet som ved jakt på villrein eller på hjortejakt, er svaret helt klart ja! Du kan lese mer i vår detaljerte sammenligning av normalutrustning versus lettvektsutstyr.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen