Lommelykt - Best i test

Kraftige lommelykter

Stor test av kraftige lommelykter som lager dagslys i mørketiden. Vi har testet kvalitetslykter i toppskiktet – håndholdte lykter som lyser mange ganger kraftigere enn bilen din.

8 lommelykter på rekke på et bord ute
Lommelykter testet til friluftsliv og jakt. JEGER hjelper deg å finne ei kraftig LED lommelykt som best passer ditt bruk.

En god lommelykt har jegeren alltid bruk for. Selv om det er forbudt med kunstig lys på jakt i Norge, er det tillatt på ettersøk etter skadd vilt. Bruksområdet for en kraftig lommelykt er betydelig for jegere, men det er også en sikkerhetsfaktor for både jaktlag og turgåere å ha godt lys tilgjengelig i lomma om det skjer et uhell eller en ulykke i skogen. 

Test av kraftige lommelykter

I denne testen har vi samlet kvalitetslykter som gir kraftig lys for sin størrelse. Da tenker vi først og fremst på egenskapene til lyskjeglen. Smal lyskjegle vil gi lenger rekkevidde, men dårligere egenskaper på kortere hold med for skarp ildkule som faktisk kan blende deg når den reflekteres fra bakken. 

En lommelykt med mye spredning av lyset, vil derimot være god på kortere avstander som for eksempel i tett skog, men ikke ha like gode langholdsegenskaper som søkelykt, selv om den samlede lysstyrken altså er den samme. Noen lommelykter i testen har også variabel spredning av lyset eller en fiksert mellomløsning mellom spot og spredning.

Lommelykt med LED

Led-teknologien fremstår i dag helt ovelegen alt annet. Halogen kan ikke konkurrere verken når det gjelder lysstyrke eller batteriforbruk. HID-lykter (xenon) kan lyse like sterkt som led, men er belemret med andre ulemper.

Samtidig er ikke led led. Det finnes bra og mindre bra. Kvalitet på både dioder og reflektor spiller sterkt inn på lysutbyttet. 

I mange tilfeller er det nå blitt slik at én diode og perfekt designet reflektor lyser lengst. Selv om disse lommelyktene avgir relativt få lumen. Lommelyktene med flere dioder og små reflektorer lyser best på kortere hold.

Slik testet vi:

Vi har som sagt denne gang tatt for oss kvalitetslykter i toppskiktet. De er ikke spesielt rimelige, men vi har gjort utvalget slik for at testen også skal være interessant for profesjonelle brukere som for eksempel viltnemder og redningsgrupper. Dessuten liker mange jegere bra utstyr, og det gir unektelig en god følelse å eie et topprodukt som kan lage dagslys i mørketiden. 

Vi er fullstendig klar over at det de siste årene har kommet rimeligere varianter fra Østen som også lyser sterkt. Mange av disse lyktene kan imponere ved første lyskast, men avslører som regel svakheter etter hvert, enten det gjelder funksjonalitet eller kvalitet. Derfor har vi ikke tatt med slike lykter i denne testen. 

Det viktigste testkriteriet er lyskjeglen. Mye og langt lys på mellomlange hold (50-100 meter) er vektlagt høyest. Dette har vi studert og dokumentert ved å fotografere lyskjeglen til alle lyktene på samme eksponeringsverdi, slik at forskjellene som fremtrer på bildene er reelle. 

Pris er ikke vurdert inn i karakteren til produktet. Et dyrt produkt bør ikke få lavere karakter på grunn av pris dersom det er best. Det er opp til brukeren å vurdere om man vil bruke mye penger for å få det beste produktet til sitt bruksområde.

Test av OLIGHT X7R MARAUDER

OLIGHT X7R MARAUDER er en lommelykt på størrelse med en colaboks.

lommelykten OLIGHT X7R MARAUDER
OLIGHT X7R MARAUDER er et på størrelse med en colaboks.
OLIGHT X7R MARAUDER

Avgitt lysmengde: 12000 lumen

Vekt: 665 g

Batteri: Innebygget Li-ion, ladbart. 

Brenntid: 3 minutter (max styrke), slår seg deretter ned til 3000 lumen i 120 min.

Rekkevidde: 380 m

Pris: 3499.-

Utlånt av: Valostore

skala
5/6

Denne lille saken produserer etter hva produsenten oppgir 12000 lumen på bånn spiker. Så skal det nevnes at det er i "Turbo 2"-modus. Sterk varmeutvikling gjør at den kan lyse så kraftig i maks tre minutter før den reduserer til 3000 lumen Til observasjon av vilt på bøen har den lys i massevis - en kort stund. Spredningen er veldig vid, noe som gir kjapt og godt overblikk. Samtidig går dette utover rekkevidden. Når denne lykten i tillegg lett går ned i de fleste jakkelommer blir den svært anvendelig. Brukergrensesnittet er logisk og brukervennlig, selv om vi måtte ta en rask kikk i bruksanvisningen for å forstå de ulike modusene.

Olight-X7R-Marauder-2
Olight-X7R-Marauder-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Vanvittig lysstyrke

MINUS

Varmeutvikling på full styrke

Test av FENIX FD 65

FENIX FD 65 har veldig mye i en liten innpakning. 3800 lumen som enten kan fordeles i vidvinkel eller spotlys.

FENIX FD 65

Avgitt lysmengde: 3800 lumen

Vekt: 622 g

Batteri: 4 stk .18650  Li-ion, ladbart. 

Brenntid: 3 timer (max styrke)

Rekkevidde: 410 m

Pris: 1999.-

Utlålnt av: Teno Astro

skala
5/6

Kompakt som en brusboks, har godt, riflet greo og den smarteste betjening av lyktene i testen. Lykten har zoomring for å spre eller fokusere lysstrålen.

Fenix-FD-65-2
Fenix-FD-65-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Kraftig lys Variabel spredning

MINUS

Treg zoom-ring

Test av LEDLENSER MT 10

LEDLENSER MT 10 har størrelse som en tradisjonell liten lommelykt. Den har zoomfunksjon som storebror og avgir 1000 lumen på fullt.

LEDLENSER MT 10

Avgitt lysmengde: 1000 lumen

Vekt: 156 g

Batteri: Innebygget Li-ion, ladbart: 

Brenntid:  6 timer (max styrke)

Rekkevidde: 180 m

Pris: 999.-

Utlånt av: Wenaas Nordic

skala
3/6

For ikke så mange år siden var 1000 lumen ut av en så liten lykt imponerende. Sammenlignet med de beste kompaktlyktene i dag er det ikke spesielt mye. Men Ledlenser MT10 er rimelig og vi synes den gir greit lys for prisen. Som søkelykt til seriøs bruk blir den i svakeste laget, men som lommelykt i bilen er den flott. Byggekvaliteten virker å være god. Lykten kan bygges ut til geværlykt og til dette kan lysbildet fungere bra.

Ledlenser-MT10-2
Ledlenser-MT10-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Både spot og spreder Liten og lett

MINUS

I svakeste laget som søkelykt

Test av NITECORE TM 38

NITECORE TM 38 er den råeste vi har testet av søkelykter! Ikke fordi den er best i alt, men fordi den når lengst.

NITECORE TM 38

Avgitt lysmengde: 1800 lumen

Vekt: 1263 g

Batteri: Innebygget Li-ion, ladbart: 

Brenntid: 5 timer (max styrke)

Rekkevidde: 1400 m

Pris: 5599.-

Utlånt av: Teno Astro

skala
5/6

Oppgitt kastelengde er 1400 meter. Vår testing viser at når luften er klar nok, greier den det! Et slikt verktøy er en spesialisert søkelykt for lange hold. Spredningen av lyset er minimal og alle de (kun) 1800 lumenene samles i en eneste smal prikk for å nå lengst mulig.

Lykten er relativt stor og tung og med sitt spesielle lysbilde passer den ikke for alle bruksområder, men dersom du ønsker å lyse opp hjorten langt oppe i fjellsiden - da finnes det ikke bedre lykter.

Nitecore-TM-38-2
Nitecore-TM-38-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Utrolig rekkevidde

MINUS

Stor og tung Spesielt lysbilde for snever bruk

Test av OLIGHT M3XS-UT

OLIGHT M3XS-UT er en slank søkelykt med lang rekkevidde.

OLIGHT M3XS-UT

Avgitt lysmengde: 1267 lumen

Vekt: 367 g

Batteri: 2. stk. 18650 Li-ion, ladbart.

Brenntid: 2 timer, 22 min. (max styrke)

Rekkevidde: 1000 m

Pris: 1999.-

Utlånt av:  Valostore

skala
3/6

Antall lumen er bare 1267, hvordan kan det da ha seg at rekkevidden er den nestlengste i testen? Jo, fordi lykten samler alle lumen i en trang stråle. Lykten har dermed en ganske konsentrert ildkule hvor alt lyser er plassert. Dette går tydelig fram på bildet i testen. Lang rekkevidde går som regel på bekostning av god spredning. Brukeren må selv bestemme hva som er viktigst. Som langholdslykt finnes ikke bedre til prisen, men til allround-bruk blir denne vel trang. Lykten kan også brukes som geværlykt.

Olight-M3XS-UT-2
Olight-M3XS-UT-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Liten og slank Lang rekkevidde for størrelsen

MINUS

Smalt bruksområde

Test av LEDLENSER MT 18

LEDLENSER MT 18 Ledlenser henger ikke bakpå lenger. Etter mange år med svake lykter og kaldblått lys viser MT18 at den store produsenten kan bedre.

LEDLENSER MT 18

Avgitt lysmengde: 3000 lumen

Vekt: 620 g

Batteri: Innebygget Li-ion, ladbart. 

Brenntid:  5 timer(max styrke)

Rekkevidde: 540 m

Pris: 2499.-

Utlånt av: Wenaas Nordic

skala
5/6

Fortsatt ligger Ledlenser et hestehode bak de beste på markedet, men MT18, som er deres kraftigste søkelykt, gir mye lys for pengene og gjør jobben. Lykten har zoomfunksjon slik at den kan gi bredt og mykt lys eller samlet spot som gir bra rekkevidde. Til sveiping av større områder fungerer spot-funksjonen best, mens vidvinkelen gjør seg om man skal lete etter skadd vilt i riktig tett skog. Lykten virker solid, men er belemret med ganske glatt grep.

Ledlenser-MT18-2
Ledlenser-MT18-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Både spot og spreder Bra rekkevidde på spot

MINUS

Glatt aluminium i grepet Litt svak i forhold til de beste

Test av OLIGHT R50 PRO SEEKER

OLIGHT R50 PRO SEEKER er bitteliten, men avgir likevel 3200 lumen på maks.

OLIGHT R50 PRO SEEKER

Avgitt lysmengde: 3200 lumen

Vekt: 620 g

Batteri: 1 stk. 26650 Li-ion. 

Brenntid: 1,5 min (max styrke), deretter 2,5 timer (1000 lumen)

Rekkevidde: 250 m

Pris: 1790.-

Utlånt av: Valostore

skala
5/6

Dette ville være uhøært for bare et par år siden. Noe av forklaringen til intesiteten ligger i at 3200 lumen avgis i såkalt turbomodus i maks 1,5 min. Deretter sørger elektronikken for at den halverer lysstyrken de neste 2,5 timene batteriet varer. Årsaken er varmeutvikling. 3200 lumen avgir mye energi i form av varme - noe som et så lite lykthode umulig kan ta seg av. Men likevel: Dette er den lykten i testen som imponerer mest. Lyskjeglen har relativt vid spredning og duger for allround-bruk. For mange kan denne lille lommelykten dekke behovet for det aller meste.

Olight-R50-Seeker-2
Olight-R50-Seeker-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Liten og lett Kraftig lysstyrke

MINUS

Høy varmeutvikling på full styrke

Test av FENIX RC40

FENIX RC40 har det meste av det som trengs av en god søkelykt: Mye lys, god rekkevidde og fin spredning av lyset.

FENIX RC40

Avgitt lysmengde: 6000 lumen

Vekt: 1232 g

Batteri: Integrert Li-ion, ladbart: 

Brenntid:  1 time (max styrke)

Rekkevidde:730 m

Pris: 4195.-

Utlånt av: Teno Astro

skala
6/6

Betjeningen er enkel med en knapp for av-på og ulike lysstyrker, samt en knapp for spesialfunksjoner som strobe og SOS-blink. Lyskjeglen er et godt kompromiss mellom spredning og rekkevidde. I praksis viser lykten seg til å være den beste til å få en rask oversikt over bøen for telling av hjort. Best i test!

Fenix-RC-40-2
Fenix-RC-40-2
VURDERING
Terningkast
PLUSS

Lang rekkevidde God spredning

MINUS

Stor og tung Litt kaldblå farge på lyset

Test av Fenix LR35R lommelykt

Fenix LR35R gir flomlys i lommelykt-format, viser JEGERs test. Utviklinga av led-lykter har lenge vært et kappløp mot lumen-toppene, men racet går nå mot mer kompakte lykter.

Robust og kompakt: Fenix LR35R ligger godt i hånda, takket være flatt design rundt batterikassa.
Robust og kompakt: Fenix LR35R ligger godt i hånda, takket være flatt design rundt batterikassa.
Fenix LR35R

Produkt: Håndlykt/ søkelys i flyaluminium

Lysstyrke: 5 trinn fra 50 lumen/ 80 t til 10.000 lumen (boost) / 1.25 t.

Led: 6 stk SST40

Batteri: 2 x 21700 oppladbare Li-ion (inkl.) 

Ladetid: 3 t med innebygd lader (USB-C)

Mål: 14 x 5,2 x 4,7 cm/ 382 g m/batt

Robusthet: IP68/ 1,5 m støtsikker

Pris: kr 2499,-

Importør: Teno Astro AS, www.tenoastro.no

skala
6/6

Fenix LR35R er ei oppladbar lommelykt, og en veritabel lyskanon som likevel fint får plass i jakkelomma. Det liker jeg som jeger, da jeg sjelden behøver å bruke lykta som batong.

Et kraftig klips gjør at lykta fint hektes i beltet. Lykta faller godt i hånda med flatt design rundt batterikassa. Den nedsenka av/på-bryteren er naturlig plassert for tommelen. Bryteren har en smart funksjon ved at fire fargeindikatorer angir hvor mye strøm du har igjen. I tillegg liker jeg «tastelåsen» (to korte trykk), som samtidig null-stiller lykta til å starte på lav effekt. 

Kraftig «ljuice» fra Fenix LR35R

Beskjedne 14 cm på sokkelesten til tross, Fenix LR35R er ei meget kraftig lommelykt. Riktignok nyter du ikke godt av makseffekten særlig lenge om gangen. 10.000 lumen og 500 meter med flomlys er tilgjengelig bare i noen minutter. Da blir lykta varm og kjøleautomatikken gjør at lyset dempes til omtrent halvparten.

Men high-effekten på 3000 lumen gir deg også 270 meter rekkevidde. Da har de oppladbare batteriene nok juice til ca 45 min, før de går ned til lavere lysstyrke, for så å holde ca. 50 min. til.

Vel så imponerende er medium, som gir 1200 lumen (170 m) i drøyt tre timer, low med 450 l (105 m) i over 8 timer, og eco som skal holde 50 l i 80 timer.

Her kunne jeg likevel tenkt meg et lavt mellomtrinn, og at Eco var enda lavere, for på denne måten å ha et mer fleksibelt lys til de lange vinterturene med lommelykt

Behagelig lyskjegle

Samtidig er det ikke verre enn å kjøpe ekstra sett av de oppladbare 21700-batteriene som er i ferd med å bli ny standard.

Med mindre du foretrekker ei hodelykt, kan du nemlig komme langt med denne som allround camp-lykt: Lag deg et kreativt diffusorhode, for lykta står på fotenden av seg sjøl.

Men de fleste vil primært bruke Fenix LR35R som søkelykt og til andre lyskrevende oppgaver. For det er her den virkelig skinner, bokstavelig talt:

Med 6 led-dioder plassert omtrent som en blomsterkrans, blir det ei svært behagelig lyskjegle. Lyset har en passe brei, konsentrert stråle, med ryddig strølys rundt. Et godt valg hvis du er småkresen i det store markedet av lommelykter!

VURDERING
Terningkast
PLUSS

Kraftig lys

Robust 

Kompakt og lett

MINUS

Savner to svake lystrinn

Test av Fenix E18R mini-lykt

Fenix E18R veier kun 52 gram har et kraftig lys og er oppladbar. Hvor ofte har du ikke brått sett at kveldslyset er i ferd med å løpe fra deg, mens hodelykta ligger igjen heime? Da er det kjekt å ha ei lommelykt som er så lita at du tar den med uansett.

Minilykta Fenix E18R holdt mellom to fingre
Snerten: Minilykta Fenix E18R er ikke større enn at du går med den i bukselomma. Med litium-batteri som backup, har du godt gålys mer enn et døgn.
Fenix E18R

Lyskilde: Cree XP-L HI

Batteri: Oppladbart (medfølger) 3,6v/ 700 mAh 16340 eller litium 3,0 v CR123a foto-batteri (ikke turbolys)

Ladetid: Ca 80 min

Styrke/ rekkevidde: 4 nivå fra 750 lm/ 136 m (turbo) til 5 lm/ 14 m

Mål: 6,0 x 2,1 cm/ 52 g

Vanntett: IP68/ 2 m 

Pris: 799,-

Leverandør: Teno Astro

skala
6/6

Hensikten med små lykter som Fenix E18R er at du alltid har dem med. Men ofte er de tomme for strøm når du trenger dem, eller lyset er for svakt til noe anna enn gålys.

Dette er løst med Fenix E18R: Ikke bare er den kompakt, på tykkelse med en langfinger og like lang som de to ytterste leddene. Den er oppladbar, men spiser vanlig litiumbatteri som back-up. Og du får plenty med lys:

Det er ca. 45 min levetid på full blås (750 lm/ 136 m), men merk at lyset daler til det halve etter noen minutter på grunn av overoppheting. Lyset går automatisk gradvis ned på neste trinn, slik at du har plenty med lys i drøyt 20 min til. Du kan aktivere turbolyset igjen flere ganger ved behov, men det avhenger av temperatur/ luftkjøling, og det påvirker total lystid. Ikke-ladbart batteri gir ikke nok strøm til turbo-styrken.

Neste trinn (High/ 150 lumen/ 58 m) gir to og en halv times lystid, og funker for arbeid og jogging. På trinn 3 har du 30 lumen (25 m/ 13-14 timer) som er fint til å gå på sti. Går du helt i sparebluss (5 lm/ 70 t), er det fint som teltlys og korte gåturer.

Les også: Har du lov til å jakte om natta?

Test-Fenix-E18R-2
USB + backup: Med ladeplugg for USB og vanlig litium-batteri i reserve, blir det ei allsidig pakke.

Sikring i klips

Fenix E18R er bygd i aluminium, og har magnetisk ladeport på den ene sida av lyktehodet og klikkbryter på den andre. Klikkene er distinkte, men det er noe utfordrende med kun en klikkbryter: Det blir mye trykking for å få det lyset du vil – eller det lyset du ikke vil (hold 1,2 sek for strobeblinking…). 

Hold inn knappen 0,5 sekunder, og lykta skrus på. Da kan du klikke deg gjennom fire lysstyrker (T/H/M/L). Et raskt dobbeltklikk skrur av og på tastelåsen. I lomma er den ikke helt til å stole på, men det smarte her er at du uansett kan vri lyktas festeklips slik at bryteren er blokkert. Batterisjekk skjer med et raskt klikk i off-posisjon (4 nivå).

LES OGSÅ: Test av Lupine Piko RX 4 Hodelykt

Magnetladeren har standard USB i motsatt ende, og kan lades fra batteribank eller sigarettenner (hvis du har overgang). Ladekabelen er spesifikk for denne lykta, så pass på at du ikke roter den bort.

«Med magnetbunnen kan lykta festes på bildøra eller et knivblad stukket i en trestamme.»

God kjegle

Festeklipset gjør det lett å hekte lykta inni ei bukse- eller skjortelomme, men jeg savner en hengselfunksjon for å vri lykta/ lysstrålen. Dog er det enkelt å lage et pannebånd ved å sy ihop en halvmeter med strikkbånd. Magnetbunnen er mer anvendelig: Du kan feste lykta på bildøra eller på et knivblad stukket i en trestamme. Merk at du uforvarende kan dra lykta ut av sekken hvis den hekter seg til andre metallgjenstander. 

Jeg liker lyskjegla, som har bra spredning, men fokuserer til en hovedkjegle/ spot som rekker langt. Med fire lysnivå blir det en anvendelig pakke. Til å være en lyskilde som du alltid kan ta med deg, er denne suveren.

VURDERING
Terningkast
PLUSS

Lommeformat

Kraftig lys

Oppladbart/ vanlig batteri

MINUS

Savner vridbart festeklips

Test av Lupine Betty TL 2 lommelykt

Tyske Lupine er blant verdens ledende på high-end hodelykter. Nå serverer de en bombe av en liten lommelykt. Lupine Betty TL 2 har hele 5000 lumen, med en rekke innstillingsmuligheter.

Liten: Til søkelykt å være er Betty TL 2 kompakt, og går fint ned i de fleste lommer.
Liten: Til søkelykt å være er Betty TL 2 kompakt, og går fint ned i de fleste lommer.
Lupine Betty TL 2

Lys: 5000 lumen

Lyslengde: 350 meter

Lysnivå: Programmerbart

Vekt: 425 gram

Batteri: 6,6 Ah, oppladbart Li-ion

Brenntid: 1 – 160 t

Fargetemperatur: 6000 Kelvin

Ladetid: 2t 40min

Vanntetthet: IP X8

Pris: Kr 8999,-

Importør: DSG Products AS, www.dsgshop.no

skala
6/6

Lupine Betty TL 2 leveres i to størrelser, alt etter hvor stort batteri man ønsker. Begge er innenfor målene av en tradisjonell lommelykt. 

Men liten til tross: Lyset etterlater billyktene dine i skyggenes dal. Dette er rett og slett enormt. Enorm er da også prisen, som vitner om at dette produktet mest er tiltenkt profesjonelle brukere som redningsgrupper og politi. Likevel kan ambisiøse ettersøksjegere og grunneierlag som bruker mye tid på telling av dyr på innmark, ha stor nytte av det kanskje aller beste produktet på markedet.

Lyser bredt

Om man vurderer å investere i en kraftig søkelykt, er det viktig å tenke gjennom hvilket lysmønster som passer til bruksområdet. Med Betty TL 2 har Lupine prioritert spredning av lysstrålen fremfor spot: 

Til søkelykt å være, er kjeglen bred med et fantastisk jevnt og behagelig lys. De åtte diodene er avstemt til å gi en helt sømløs spredning, der både skyggeområder og konsentrerte flekker av skarpere lys helt er unngått i lysfeltet. 

LES OGSÅ: Test av Lupine Piko RX 4 Smartcore hodelykt 

Overgangen til nattemørket i ytterkant av lyset er også helt jevn. Her er det ingen tunneleffekt. Reflekser fra dyreøyne kan derfor oppdages i lyktens «sidesyn».

Test-Lupine-Betty-TL-2
Vidvinkel: Lyset er bredt, mykt og mellomlangt. Lykten duger inntil et par hundre meter unna.

Som dagslys

Selv med det største batteriet er lykten så kompakt at den glir ned i de fleste lommer. Den er minimalistisk designet og ligger godt i hånden. 

Med produkt på dette nivået er alt gjennomtenkt, så også hvor kaldt eller varmt lyset oppfattes. Fargetemperatur har stor betydning for om det man lyser på, gjengis med riktige og noenlunde samme farger som i dagslys. 

Betty TL 2 har en fargetemperatur på 6000 Kelvin, noe som tilsvarer dagslys. Sammen med den jevne lysstrålen, gir dette en totalt uanstrengt opplevelse. Du kan bruke lykten i timevis uten å bli sliten i hodet.

«Vi er fristet til å utrope dette til verdens beste kompakte lommelykt. Prisen er svært høy, men opplevelsen er som det berømte lyset i tunnelen.»

Robust og kompakt

Lykten har en rekke innstillingsmuligheter. Lupines blåtann-app gjør bruken enklere enn å dykke ned i bruksanvisningen. 

Lykten er vanntett til to meter og skal tåle fall fra to meter rett i bakken. Vi har ikke kastet lykten i bakken for å teste støtsikkerhet, men ti minutter på et par meters dyp tok i hvert fall ikke knekken på den.

Med lav vekt, kvalitetsfølelse og funksjoner i toppen, samt et utrolig lys, er vi fristet til å utrope dette til verdens beste kompakte lommelykt. Prisen er svært høy, men opplevelsen er som det berømte lyset i tunnelen: Du vet du har et produkt som utklasser billigkopiene når du har prøvd begge klasser, og forskjellen er større enn man skulle tro.  

Vi tester mye utstyr på våre turer, sjekk ut alt fra lykter til våpen og jaktklær

VURDERING
Terningkast
PLUSS

Kompakt Kraftig lys Sømløs spredning

MINUS

Høy pris

Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 11 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned digitalt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger og gratis slakteguidet
Mest verdi
Kr 99,-
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
3 papirutgaver av Jeger og gratis slakteguidet
Mest verdi
Kr 199,-
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
11 papirutgaver av Jeger og gratis slakteguidet
Mest verdi
Kr 699,-
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.