Jegerprøven kan for mange virke fjernt og overveldende, spesielt om man står med blanke ark. Men om du legger inn litt innsats er det fullt mulig å få stålkontroll før eksamen. Her finner du alt du trenger å vite om jegerprøven, slik at du kan forberede deg og bli trygg på å lykkes.

Vi har også undersøkt pris på jegerprøven hos forskjellige arrangører av jegerprøvekurs, og vi gir deg oversikten over hvor du kan melde deg opp, tips til forberedelser fra en av Norges mest rutinerte jegerprøveinstruktører, gode huskeregler for pensum og råd om hvilke kapitler du bør pugge ekstra nøye før jegerprøveeksamen.

Vi vil også veilede deg gjennom alt det praktiske du må ha på plass for å komme i gang med jakta etter du har bestått jegerprøven, som innmelding i Jegerregisteret, betaling av jegeravgift og hvordan du skaffer jaktkort.

Jegerprøven er inngangsbilletten til jakta. Hos JEGER kan du øve til jegerprøven på nett med en brukervennlig testportal med 500 spørsmål fra pensum og en rullerende jegerprøvetentamen. I tillegg til tester på nett, får du som abonnent hos oss tilgang til hundrevis av tester av våpen, jaktklær og annet frilufts- og jaktutstyr. Du får jakttips, reportasjer, innsikt i regelverket og guider til ulike jaktformer.