Villreinjakt - tips og guider til best jakt

Villreinen var i sin tid grunnen til at Norge ble bosatt, og i dag er reinsjakt en svært ettertraktet og krevende jaktform.

Jakttid: Den ordinære jakttiden for villrein er 20. august til 30. septemer. Men du må følge med på lokale bestemmelser. Særlig med tanke skrantesyke kan det bli aktuelt med forlenget jakttid.

Her finner du artikler og inspirasjon til høstfjellets storvilteventyr; villreinjakta.

Reinsjakt er ofte en fysisk krevende jakt, der kjøttet må bæres ned fra fjellet. Vi skriver nyhetsartikler, reportasjer fra spennende reinsdyrjakt, og har en stor guide til hvordan du lykkes på villreinjakt!

For å lykkes på reinsdyrjakt, må du kjenne terrenget og følge med hvilken vei det blåser for å vite hvor reinen trekker. Bruk dessuten kikkerten flittig. Og hvis du sliter med å få uttelling, kan det være en god ide å leie en guide til villreinjakt.

annonse
Hvordan lykkes med villreinjakt?

Reinsjakt er en krevende jaktform, og det er mange hensyn å tenke på. Vi har skrevet en stor guide til hvordan du lykkes på villreinjakt. Her har vi samlet våre best råd for at du skal få en så god reinsdyrjakt som mulig. Tenk særlig på vindretningen og hvor dyra trekker, samt spør deg frem til viktige krysningspunkt for villreinens trekk. 

Finnes det guider til villreinjakt?

Ja, det gjør det. En god jaktguide vet ofte hvor dyra er, og kjenner terrenget sitt inn og ut. Og som vi skrev i våre råd til villreinjakt, kjennskap til terrenget er veldig viktig

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen