Hundehelse hund helse

Som hundeeier er du ansvarlig for hundens helse. Det betyr ikke bare regelmessige vaksiner og dyrlegebesøk, men at du trener og forer hunden riktig.

Grunnleggende for hund og helse er at vi avler på sunne hunder. Derfor forskes det mye på arvbarhet av egenskaper og sykdommer hos hund.

Hvis du har en hund som viser gode egenskaper, vurderer du kanskje å avle på den? Da bør du lese JEGERs guide i fire deler om valp og oppdrett.

En jakthund danker fort ut en ekstremsportutøver, når man ser på forbrenning og oksygenopptak. Derfor er det viktig at hunden får rikelig og riktig trening og mosjon før jaktstart.

Hvordan forer du jakthunden best, og hva om hunden blir bitt av hoggorm? Her får du tips til førstehjelp for hund i ulike situasjoner med din firbeinte venn.

annonse
Kan jeg avle på hunden min?

Bare funksjonelt friske hunder skal brukes i avl. Enhver som vurderer å få valper på sin hund, må avgjøre hvorvidt den aktuelle hunden er mentalt og fysisk skikket for avl. Gjennom hundeutstillinger og jaktprøver finner du ut om hunden din har gode nok egenskaper til å tilføre en hunderase noe positivt. Her kan du lese en guide om hvordan det er å ha valpekull fra A til Å

Er hoggormbitt farlig for hund?

Ja, det kan være veldig farlig. Pass på hvis hunden brått hovner opp ute på tur. Veterinærer advarer om at kortisontabletter gir falsk trygghet, og anbefaler isteden å oppsøke dyrlege umiddelbart ved ormebitt.

Kan jeg gi førstehjelp til hund?

Har du mulighet til å gi din hund førstehjelp i et krisetilfelle, kan du både redde liv og forebygge ytterligere skader. Men husk at en skadet hund ofte er redd, så det kan være lurt å beskytte deg selv mot bitt. I tillegg bør du alltid kontakte veterinær for å få profesjonell hjelp så fort det lar seg gjøre: Ettersjekken er viktig hvis du vil unngå langvarig skade. Les mer i JEGERs guide for førstehjelp til hund.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen