Revejakt - gode råd for vellykket revejakt

Revejakt er spennende. Med sitt flotte skinn og sin lure atferd, er rev spennende å jakte på.

Jakttid: Rødrev har jakttid fra 15. juli til 15. april over hele landet.

Det er ikke uten grunn rev kalles «det lille storviltet». Reven er en luring, og mange jegere trekker fram gleden av å lykkes med revejakta som en motivasjon for kalde netter i åtebua.

Lokking på rev er også en populær jaktform. Her er vår guide til hvordan du kan lokke rev.

Det er ingen automatikk i at du får mer hare og skogsfugl av å jakte rev. Forskning viser at unge hannrever raskt flytter inn når et revir er tomt

Også revejakt med hund er spennende. Ulike raser av støver er mest brukt og da for eksempel schillerstøver.

annonse
Hvordan jakte rev?

En av de vanligste måtene å jakte rev på er ved å legge ut et åte, og så skyte reven fra en glugge i ei åtebu eller en låve. Andre foretrekker å lokke på reven. Jakt med losende hund er også en god måte å jakte rev på. 

Er det bra å jakte rev?

Tidligere var det en vedtatt «sannhet» at jakt på rev ga større bestander av vilt som hare og skogsfugl. Forskning viser at et tomt revir lokker til seg både to og tre nye rever, særlig unge hanner. Men dette trenger ikke være negativt, bare du er forberedt på å bedrive hyppig revejakt.

Reven kan by på gode og spennende jaktopplevelser. Den lange jakttiden gjør at du kan jakte mye, og blir en dyktigere jeger generelt sett. 

Hvilken hunderase er bra til revejakt?

Til revejakt på dagtid før reven løper ned i hiet, brukes gjerne en støver. Vi har vært med på revejakt med schillerstøver, og kan ikke annet enn å skryte av hvor spennende den opplevelsen var. Hvis reven går i hi, brukes små hunder i hiet.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen