Ja, du leste riktig. Joakim Frøsaker har brukt hai som reveåte. Siden starten av februar har håbrannen på rundt 200 kilo ligget som åte.

Og nå var tiden for full uttelling endelig kommet.

– Det var stjerneklar himmel og fire grader minus da reven kom inn på åte klokken 03.15. Mikkel kom luskende i skogen bak åtet og så ganske så målbevisst der han gikk, sier Frøsaker til JEGER.no.

Joakim er opprinnelig fra Toten, men bor på Bindalseidet rett nord for grensa mellom Trøndelag og Nordland.

Han beskriver at reven nok syntes at håbrannen var både interessant og skummel på samme tid, for han kastet seg fram og tilbake en stund før han turte å sette tennene i haien.

Han fikk tak i håbrannen da han hjalp en lokal fisker som hadde fått håbrannen i garnet. Istedenfor å kaste dyret, valgte han å bruke det som reveåte.

– Jeg mistet reven i kikkerten fordi et vindkast drev fokksnø som en hvit vegg mellom meg og reven. Men til slutt satte Mikkel tenna i haien og jeg kula i reven, sier Frøsaker.

Revejakt rev skutt på åte
Joakim Frøsaker deler hvordan det går videre med haiåtet på sin instagramkonto @totenjeger. Foto: Privat

Han har sittet på post hver natt i tre uker og ventet på at skogens luring skulle våge seg fram. To ganger tidligere har reven vært i nærheten av åte, hver gang med syv dagers mellomrom.

Reven veide omtrent 6 kilo. Nå håper at Frøsaker å lokke inn flere rever på åtet sitt.

Mer revejakt

Bli med Arne Winter på revejakt der han jakter på revejaktas sjel. Du finner flere artikler om revejakt her, og får gode råd til hvordan du kan overliste reven.