Viltkjøtt

Viltkjøtt er verdens beste råvare, og JEGER lærer deg å utnytte denne fantastiske ressursen.

Første bud er å være god på mørning og slakting. Du finner også gode tips til tørking og konservering, før du kan lære å lage de beste viltrettene på våre temasider om matlaging

Vi tester også ulike typer kjøkkenmaskiner som vakuumpakkere, sous vide og kjøttkverner slik at du kan utnytte viltkjøttet ditt best mulig.

Få også med deg våre tips til hvordan du velger vin til viltkjøtt

SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Slik speker du skogsfugl, rype og due

Så lett speker du skogsfugl, rype og due

ELEGANT RETT: Det magre, og smakfulle brystet av kortnebbgås serveres her med en fyldig potetrett. Potatottoen er inspirert av den klassiske risottoen. Sammen med fargerike erter, timian og smakfull steinsopp, er dette en rett som kan serveres både til hverdag og ved festlige anledninger. Foto: Christer Rognerud
Den undervurderte gåsa

Banket gåsebryst med potatotto

Hjortenakke sous vide
Slik tilbereder du en perfekt hjortenakke

Hjortenakke sous vide med kryddersjy

 
 
Hvordan velge vin til viltkjøtt?

Hva er viltkjøtt? Viltkjøtt er magert fra rådyr, elg, hjort, rein, ender, hare og annet vilt vi jakter på. Til elgen er både Pinot Noir og Syrah gode valg. Men hvilken av de to druene du bør velge, avhenger mye av valg av tilbehør og tilberedning. Du kan lese mer om både valg av vin til elg og andre viltarter i vår guide til hvordan du velger vin til viltkjøtt

Er det sunt å spise viltkjøtt?

Viltkjøtt er svært rikt på næring (mye proteiner) og fattig på fett, vanligvis mindre enn tre prosent. Det magreste viltkjøttet kommer fra elg og hjort, men kjøtt fra alle de fire hjorteviltartene og villsvin, inneholder lite mettet fett, samt mindre enumettet fett enn husdyr generelt.

Hvordan behandler jeg viltkjøtt?

Å behandle viltkjøtt er ingen kunst. Men god hygiene fra start er veldig viktig. Mange jegere er ikke flinke nok til å mørning av viltkjøtt. En gjenganger er å ikke skjære vekk blodslått kjøtt og blodfylte hinner grundig nok. Les mer om hvordan du behandler viltet best mulig etter skuddet slik at du får perfekt viltkjøtt.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen