Indrefilet av reinsdyr er en eksklusiv råvare for spesielle anledninger. Kjøttet er veldig godt, samtidig som det er enkelt å tilberede. Server gjerne viltkjøttet med sprøstekt sopp- og løk, delikate hasselbackpoteter, blåbærsaus og en silkemyk sellerirotkrem. Rein smaksglede, med mørhetsgaranti.
EKSKLUSIV RÅVARE: Indrefilet av reinsdyr er noe av det beste fra norsk natur. Med sin milde og karakteristiske viltsmak, smelter kjøttet på tunga. Stekes forsiktig og nytes med godt tilbehør.
Lesetid: 3 minutter
Indrefilet av rein
Til 2 personer Beregn 125 - 150 g per person
Fremgangsmåte: Salt og pepre indrefileten lett. Brun den raskt i stekepannen i nøytral olje og smør, til den har en fin stekeskorpe. Stek kjøttet videre i ovnen på 125 grader til kjernetemperaturen er 54-56 grader, alt etter hvordan du liker kjøttet stekt. Bruk steketermometer. La kjøttet hvile før oppskjæring.
KJERNETEMPERATUR: Indrefileten stekes forsiktig med steketermometer. Pass på at kjernetemperaturen ikke overstiger 56 grader. Hvil kjøttet i minimum 5 minutter før servering.
Løk og soppblanding
100 g løk 200 g sopp En god kvast timian
Fremgangsmåte: Hakk sopp, løk og timian smått og stek gyllent i smør. Smak til med salt og pepper.
Blåbærsaus
2 sjalottløk 1 ss nøytral matolje 2 ss hvitvinseddik 100 g blåbær 1 liter viltkraft 1 ts sukker 2 ss smør Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær opp sjalottløk i tynne skiver. Tilsett løken og oljen i en kjele. La det koke opp og surre på medium varm til løken er blank. Rør hele tiden, og pass på at løken ikke blir brun.
Tilsett hvitvinseddik og halvparten av blåbærene.
Reduser kraften. La den koke i omtrent fem minutter til all væsken er kokt inn i løkblandingen.
Tilsett viltkraften. La den koke til kraften er redusert til omtrent 3 dl.
Sil sausen og smak til med salt og pepper. Rør inn resten av blåbærene og smøret helt til slutt.
BLÅBÆRSAUS: Skogens saftige og søte blåbær passer spesielt godt til reinsdyrkjøtt. Blåbærsausen får syre fra hvitvinseddik og mer viltsmak fra krafta. Pynt gjerne med hele blåbær på tallerken.
Hasselbackpoteter
4 poteter (kokefaste) 4 skiver smør 1 fedd hvitløk 1 ts olivenolje Fersk timian eller andre urter Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Vask og tørk potetene. Skjær av en tynn skive på langsiden av poteten, slik at den ligger stødig når den skal steikes. Snu potetene og skjær tynne og jevne skiver nesten helt gjennom.
Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
Legg potetene i en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett i stekeovnen.
Etter 30 minutter tar du formen ut av ovnen og legger på en skive smør, finhakket hvitløk og urter på toppen av hver potet. Bruk gjerne en ostehøvel.
Stek videre i 15 minutter til. Øs over litt av det krydrede smøret og server.
HASSELBACKPOTETER: En klassisk og smakfull potetrett som opprinnelig kommer fra den svenske restauranten Hasselbacken i Stockholm.
Sellerirotkrem
250 g sellerirot 0,25 dl fløte 1 ss smør Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Rens, skrell og del sellerien i like store terninger.
Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt.
Kok opp og kok til sellerien er helt mør.
Hell av kokevannet og damp til bitene er helt tørre.
Mos den kokte sellerien sammen med fløte og smør. Kjør til glatt puré i en stavmikser eller hurtigmikser.
Villreinjakta henger høyt blant norske storviltjegere. Reinsjakta er avhengig av god kunnskap om terreng og dyras trekkruter. Hvordan skal du sikre deg best mulig uttelling, både i form av en god jaktopplevelse og forventet jaktutbytte? Her finner du alt du trenger til høstens villreinjakt.
Her har du en liten vri på den tradisjonelle rypemiddagen. Denne faller garantert i smak også hos kebabgenerasjonen. Hvem kan si nei til rypekjøtt i pitabrød med tyttebærrømme?
Helstekt entrecôte av hjort er noe av det beste, møreste og mest smaksrike kjøttstykket av storvilt du kan spise. Høsten går fort og nå er det mørketid, og tid for å nyte høstens vilt i godt lag.
I vår store guide til villreinjakt finner du alt du trenger: Fra hvordan du sikrer deg jaktkort til lokal informasjon og søknadsfrister til lokale jakttips for området der du skal jakte villrein.
Allerede abonnent?
Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.
Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger
*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.
Er du under 28 år?
Da får du halv pris på Fri Flyt.
Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.