Ingenting er som en skikkelig smak av høst på middagstallerkenen. Nyplukka tyttebær og rypebryst er en sikker vinner.
Denne oppskriften er enkel å lage – og i tillegg smaker det himmelsk.
Rype i pita – ingredienser
Til to personer
4 rypebryst
To never tyttebær / ca 1,5 dl
En gul løk
En pose med ruccolasalat
En agurk
En avokado
150-200 g bacon
En pakke med aromasopp (eller sjampinjong eller kantareller) ca 250 g
En boks med rømme 3 dl
En Brie
Smør, salt, pepper og litt sukker.
En pakke med pitabrød (6 stk)

Fremgangsmåte:
Skjær ut brystfiletene på rypa og kutt kjøttet i terninger.
Finhakk løk og sopp.
Skjær bacon i terninger.
Stek sopp, løk og bacon sammen i stekepanna. Krydre etter eget ønske med salt og pepper.
Skjær avokado, agurk og Brie i skiver og legg det på et fat sammen med ruccolasalaten.
Stek rypeterningene i egen panne på høy varme med mye smør. Stek litt kortere enn du tror på hver side så terningene er rosa inni. Det skal lite til for å oversteke de små terningene.
Stek pitabrød i ovnen.

Slik lager du tyttebærrømme:
Legg tyttebærene på en flat tallerken og mos de med en gaffel.
Hell bæra og saften oppi en skål med 350 dl rømme.
Tilsett ca en spiseskje sukker og en spiseskje med ferdigblanda tyttebærsyltetøy. Rør godt sammen.
Liker du tyttebærrømmen søt, kan du tilsette noe mer sukker og syltetøy. Liker du den syrlig, tilsett mer tyttebær i stedet. Rør sukker og bær godt inn i rømmen. Sukkeret tar bort litt av den syrlige smaken fra tyttebærene.
Server gjerne med en god matvin og tilsett tilbehør av eget ønske. Noen tyttebær på toppen gir også veldig god smak.
Bon apétit!