Salt og pepper
Krydre bryststykkene med litt salt og pepper, og røyk den i ca. 5 min.
Etterstek kjøttet i ovn på 120 grader i ca. 20 min, til en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
Avkjøl kjøttet og skjære det i tynne skiver på tvers av fibrene.
Vend kjøttet først i mel, deretter i egg, og til slutt dekkes det med brødraspet.
Server noen skiver kjøtt sammen med pepperotrømme, litt rogn-eller ripsgelé, pæresalat og ristet grovt brød.
NB! Hvis du ikke har en ABU-røyker eller liknende, kan du ha litt riskorn og litt svart te i en stekepanne og legge over en rist med kjøttet på. Dekk det hele med aluminiumsfolie og sett panna på plata. Når det begynner å ryke under folien, kan du skryu ned varmen litt og starte klokka. Ta av folien utendørs pga. all røyken!
Tips
Carpaccio kan lages av nesten alt viltkjøtt. Varier tilbehøret med skogsbær, ruccolasalat og tynne skiver av reddik. Husk hvitvin og ikke rødvin til rått kjøtt!.