Bålmat for villmarks-kokker

All mat smaker bedre på jakt og på tur. For å høyne hyggefaktoren ytterligere, kan man bruke bålet til mer enn å svi pølser og koke kaffe. JEGER og villmarkskokk Joar Søhoel gir deg noen tips og et par oppskrifter.

Sist oppdatert: 16. februar 2024 kl 09.40
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Lesetid: 7 minutter

Det krever litt mer planlegging og litt annet utstyr å lage mat over bål enn på hjemmekjøkkenet. Skal du lage mat ute i jaktterenget, er ikke de dyre Høyangkjelene eller ei flott steikepanne av jern det du bør pakke i sekken. Så lenge de ikke har plasthåndtak, er lette aluminiumskjeler og -panner fine til slikt bruk. Ved kokkelering rett i nærheten av bilen eller ved hytta kan man «dra på litt» og bruke annen kokeredskap, for da har ikke vekten så mye å si. Mange velger for eksempel å bruke stekehelle eller en solid, tykk stekepanne i jern.

En gammel klassiker

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen