Tiurbryst servert på blåbærsaus med urtestekte poteter og løkskål med skogsopp

Det er ekstra stas å kunne servere selvskutt tiur, og de store tiurbrystene kan bli både smakfulle og saftige, når de tilberedes riktig.

Sist oppdatert: 24. januar 2025 kl 16.30
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
Lesetid: 2 minutter

Tiuren er kjent for sin karakteristiske viltsmak, og akkompagneres her med blåbær og skogssopp, hentet fra riket til kongen av skogsfugler i Snåsa. Oppskriften under rekker til fire til seks personer:

Kraft

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på jeger.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

ELEGANT RETT: Det magre, og smakfulle brystet av kortnebbgås serveres her med en fyldig potetrett. Potatottoen er inspirert av den klassiske risottoen. Sammen med fargerike erter, timian og smakfull steinsopp, er dette en rett som kan serveres både til hverdag og ved festlige anledninger. Foto: Christer Rognerud
Den undervurderte gåsa

Banket gåsebryst med potatotto

Hjortenakke sous vide
Slik tilbereder du en perfekt hjortenakke

Hjortenakke sous vide med kryddersjy

SMAKSBOMBE: Harekjøtt er mørkt og kraftig, kanskje den villeste smaken av alt viltkjøtt. Hareburgeren falt i smak hos både liten og stor i vår familie. 
Undervurdert råvare

Hareburger med plommechutney

Vilt god pizza 

Elgpizza med steinsopp

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

 
RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
En nydelig vri på rypemiddagen

En nydelig vri på rypemiddagen

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen