Tiurbryst servert på blåbærsaus med urtestekte poteter og løkskål med skogsopp

Det er ekstra stas å kunne servere selvskutt tiur, og de store tiurbrystene kan bli både smakfulle og saftige, når de tilberedes riktig.

Sist oppdatert: 24. januar 2025 kl 16.30
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
MAT FOR KONGER: Selvskutt tiur servert med blåbærsaus, skogsopp, mandelpoteter og rotgrønnsaker er en konge verdig. Å koke egen kraft løfter smaken på sausen, og du får virkelig fram smaken av tiur og skog. Foto: Christer Rognerud
Lesetid: 2 minutter

Tiuren er kjent for sin karakteristiske viltsmak, og akkompagneres her med blåbær og skogssopp, hentet fra riket til kongen av skogsfugler i Snåsa. Oppskriften under rekker til fire til seks personer:

Kraft

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen