Slik behandler du felt fugl

Endelig ligger høstens første fugl nyskutt på bakken. Men hva du gjør etter skuddet avgjør hvor godt viltet smaker på middagsbordet.

Sist oppdatert: 23. september 2024 kl 15.00
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
Lesetid: 8 minutter

Jegerne har generelt blitt flinkere til å håndtere felt vilt på en skikkelig måte, men når det gjelder felt fugl, er det fortsatt noen som synder mot reglene for å oppnå perfekt resultat.

Dette er viktig kunnskap for å ta hånd om det utsøkte viltet man har høstet på best mulig vis. I denne guiden tar vi for oss både midlertidig oppbevaring underveis i jakta, henging i riktig temperatur, de nødvendige forberedelsene før innfrysing og lufttett emballering, for å nevne noe. Slik gjør du det på riktig måte, om du så har felt hønsefugl eller sjøfugl.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen