Ønsker å få etablert flere viltmottak

Haugen Gardsmat i Flåm er en av flere aktører som nå går sammen om en næringsklynge for hjortekjøtt på Vestlandet. Målet er å gjøre det lettere for jegere å få levert inn hjorteslakt og at det skal bli lettere å få norsk hjort ut på markedet.

Sist oppdatert: 25. mai 2024 kl 19.22
ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Lesetid: 7 minutter

Med en stor hjortestamme er det flere jegere som ønsker å få levert inn dyr til slakterier samtidig som mange forbrukere savner hjortekjøtt i butikkene. Det ønsker næringslivet på Vestlandet å få gjort noe med. 

– Det er vanskelig for en enkelt aktør å tilby leveranser til større kunder. Ved at flere samarbeider er det kanskje mulig å tilby 1.500 kg med hjortesteik til Hurtigruten. Det ett slakteri ikke klarer alene vil flere viltslakterier sammen kunne få til, sier Jon Anders Stavang, daglig leder ved Norsk Hjortesenter. 

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen