Ønsker å få etablert flere viltmottak

Haugen Gardsmat i Flåm er en av flere aktører som nå går sammen om en næringsklynge for hjortekjøtt på Vestlandet. Målet er å gjøre det lettere for jegere å få levert inn hjorteslakt og at det skal bli lettere å få norsk hjort ut på markedet.

Sist oppdatert: 25. mai 2024 kl 19.22
ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Lesetid: 7 minutter

Med en stor hjortestamme er det flere jegere som ønsker å få levert inn dyr til slakterier samtidig som mange forbrukere savner hjortekjøtt i butikkene. Det ønsker næringslivet på Vestlandet å få gjort noe med. 

– Det er vanskelig for en enkelt aktør å tilby leveranser til større kunder. Ved at flere samarbeider er det kanskje mulig å tilby 1.500 kg med hjortesteik til Hurtigruten. Det ett slakteri ikke klarer alene vil flere viltslakterier sammen kunne få til, sier Jon Anders Stavang, daglig leder ved Norsk Hjortesenter. 

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på jeger.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Slik speker du skogsfugl, rype og due

Så lett speker du skogsfugl, rype og due

ELEGANT RETT: Det magre, og smakfulle brystet av kortnebbgås serveres her med en fyldig potetrett. Potatottoen er inspirert av den klassiske risottoen. Sammen med fargerike erter, timian og smakfull steinsopp, er dette en rett som kan serveres både til hverdag og ved festlige anledninger. Foto: Christer Rognerud
Den undervurderte gåsa

Banket gåsebryst med potatotto

Hjortenakke sous vide
Slik tilbereder du en perfekt hjortenakke

Hjortenakke sous vide med kryddersjy

SMAKSBOMBE: Harekjøtt er mørkt og kraftig, kanskje den villeste smaken av alt viltkjøtt. Hareburgeren falt i smak hos både liten og stor i vår familie. 
Undervurdert råvare

Hareburger med plommechutney

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen