Så lett speker du skogsfugl, rype og due

Det er ikke kun på middagstallerken at skogsfugl, rype og due er velsmakende. Har du for eksempel prøvd å speke skogsfugl?

Sist oppdatert: 25. oktober 2025 kl 07.00
SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide. Foto: Jo Stenersen
Lesetid: 4 minutter

Alt viltkjøtt kan spekes, sa en gammel jeger i grenda der jeg vokste opp. Han hadde tråkket sine barnesko i små kår på Finnskogen og lagde skinke av grevling hver høst. Den gamle luringen sa det var en delikatesse. 

Jeg kan ikke garantere at det IKKE stemmer – men når det gjelder litt mer uvanlig viltkjøtt til speking, synes jeg fugl framstår langt mer forlokkende enn grevling.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen

Speking av skogsfugl, rype og due | JEGER.NO