Så lett speker du skogsfugl, rype og due

Det er ikke kun på middagstallerken at skogsfugl, rype og due er velsmakende. Har du for eksempel prøvd å speke?

Sist oppdatert: 13. april 2025 kl 07.00
SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Lesetid: 4 minutter

Alt viltkjøtt kan spekes, sa en gammel jeger i grenda der jeg vokste opp. Han hadde tråkket sine barnesko i små kår på Finnskogen og lagde skinke av grevling hver høst. Den gamle luringen sa det var en delikatesse. 

Jeg kan ikke garantere at det IKKE stemmer – men når det gjelder litt mer uvanlig viltkjøtt til speking, synes jeg fugl framstår langt mer forlokkende enn grevling. Og etter å ha prøvd, kan jeg fastslå: Det er faktisk skikkelig godt!

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Holmsmoker røykeovn med pose trespon ved siden av.
Test av Holmsmoker røykovn

Røykgenerator som går som en røyk

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen