Speking av hjortelår

Sjøl i disse me too-tider er det lov til å kose seg med fremmede lår, så lenge det er fra et felt hjortevilt som skal bli god spekemat. Låret blir bedre og mer medgjørlig jo mer du tafser på det.

Sist oppdatert: 11. februar 2023 kl 20.00
Skjærefjøl med tørka viltkjøtt fra hjort
Speking av hjortelår: Hjort på glass og flaske, hjorte(br)øl i glass og flaske, hjort på fjøla, hjort i fjøla – og det skulle ikke forundre oss om det var litt hjortetakksalt i krydderblandinga. Nei, det blir neppe mer hjort enn på Norsk hjortesenter.
Lesetid: 7 minutter

Ved speking av hjortelår er det slik at jo mer du masserer og knar låret underveis, jo jevnere trekker det til seg salt.

Men hvor mange har ikke likevel opplevd at hjortevilt-låret viser seg å være uspiselig salt når det er ferdig? Her kan du både lære en sikrere framgangsmåte og finne nyttige tips for de gamle metodene, enten du velger hele lår eller mindre stykker.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Slik speker du skogsfugl, rype og due

Så lett speker du skogsfugl, rype og due

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Holmsmoker røykeovn med pose trespon ved siden av.
Test av Holmsmoker røykovn

Røykgenerator som går som en røyk

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen