Elgjakt - bli en bedre elgjeger med våre tips

Elgen er skogens konge, og for svært mange jegere er denne formen for storviltjakt høstens høydepunkt.

Elgjakta er høstens høydepunkt for mange jegere. (Foto: Kjell-Erik Moseid)
Elgjakta er høstens høydepunkt for mange jegere. (Foto: Kjell-Erik Moseid)

Jakttid: Elgjakt starter 25. september og har ordinær jakttid til 23. desember. I Kautokeino og Karasjok starter elgjakta 1. september. Sjekk alltid lokale bestemmelser. Noen steder pågår elgjakt ut januar.

Her skriver vi guider og reportasjer om elgjakt. Du får gode råd til hvordan du lokker på elgen, og kan øve selv med våre treningsvideoer. 

Har du lest vår guide til hvordan du blir den beste posteringsjegeren på jaktlaget? Vi tør nesten å garantere flere elgfall.

Det brukes forskjellige typer hund til elgjakt. Både løshund og bandhund brukes, og det finnes mange forskjellige raser elghunder.

annonse
Når starter elgjakta?

Elgjakta starter 25. september, med unntak av i Kautokeino og i Karasjok. Der starter elgjakta 1. september. Elgjakta i Norge varer til 23. desember.

Hva er beste løshund til elgjakt?

Det er mange forskjellige hunderaser som brukes som løshund på elgjakt. Mest vanlig er norsk elghund grå og jämthund. Men også svensk elghund hvit kan gjøre det bra som løshund. Også norsk elghund sort brukes, da gjerne som bandhund.

Hvordan lokke på elg?

Legg hendene på hver side av munnen slik at du får en trakt, og bruk pekefingrene for å klemme igjen nesa. Du kan øve på alle de forskjellige lokkelydene med våre treningsvideoer for å lære å lokke elg.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen