Hundetrening - mosjon for hund før jaktstart

Hundetrening handler både om fysisk trening og om å stimulere instinkt slik at hunden blir dyktig til å jage, finne spor, gå ettersøk eller apportere.

Hver hunderase er avlet fram til sin bruk og hver jakthund har ulik andel raseegenskaper. Derfor varierer det hva som trengs av hundetrening. Men tenk på hunden som en håndverker: Jo mer erfaring hunden får, jo dyktigere blir den. Les mer om hvordan du trener inn en god jakthund.

Hvis du har en retriever som er avlet fram nettopp for å hente bytte, eller jakter med stående fuglehund eller støtende fuglehund, les vår guide om hvordan trene hund til å apportere

I mange jaktformer er det nyttig med en hund som kan følge blodspor. Jakter du elg, hjort eller rådyr, er det påkrevd med godkjent ettersøkshund.

Særlig fram mot jaktstart er det viktig at hunden får mye mosjon. Her kan du lese om hundetrening før jaktstart, og du finner mer under hundehold og hundens helse.

Hva gjør du når smellet skremmer? Vi har også gode tips til trening av skuddredd hund.

annonse
Kan jeg trene hund om sommeren?

Ja, de fleste hunder tåler dette, men unngå å trene hardt midt på dagen på solvarme dager. Ta heller treningsturen tidlig på morgenen eller seint på kvelden. Du finner nyttige treningstips for hund i vår guide til å trene hunden.

Hvordan lære hunden å apportere?

Apport er et instinkt for mange hunderaser, men mange hunder må likevel trenes for å forstå at de skal levere tilbake til eier og ikke tygge/ leke med det de apporterer. De to dyktige hundeinstruktørene Thomas Bull Enger og Jon Georg Hov gir sine beste tips til hvordan lære hunden apport.

Hvordan lære hundedressur?

Hundedressur handler mye om tålmodighet, stimulering og belønning. Spill mest mulig på lag med hundens naturlige instinkt for lek og naturlig atferd, så gjør du grunndressuren mye enklere. Her finner du flere tips til dressur av hund.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen