Hjortejakt - tips og råd for best jakt

Hjortejakt er storviltjakt på sitt beste. Her finner du artikler og guider som kan hjelpe deg til å bli en bedre hjortejeger.

Jakttid: Hjortejakta starter 1. september og varer til 23. desember. Sjekk likevel lokale bestemmer i kommunene der du jakter.

Hjortejakta er et eventyr og et blodslit som foregår i all slags vær og bratte lier. Én strategi er å bli en god smygjeger. Vi har skrevet en guide til hvordan du blir den beste smygjegeren på hjortejakt og gir mange gode tips for deg som jakter hjort helt alene. 

Mange bruker kortbeinte hunder på hjortejakt. Andre foretrekker bøjakt, der du venter på at hjorten skal komme fram i skumringen for å beite.

I vår guide til hvordan du lykkes med hjortejakt, har vi samlet gode råd om hvordan du bruker terrenget, og hvordan du bør kle deg.

annonse
Når starter hjortejakta?

Den ordinære hjortejakta starter 1. september og varer til 23. desember. Det kan være lokale forskjeller, så du må også sjekke med kommunene du jakter i.

Hva er en god hund til hjortejakt?

Noen foretrekker hjortejakt med drivende hund, og da er det flere raser som utmerker seg, så som beagle, drever og basset. De senere årene har også norsk elghund sort vist seg å være en utmerket bandhund til jakt på både elg og hjort. Vi har samlet mange flere råd i vår guide til hjortejakt.

Hvordan jakte hjort?

Om du ikke sitter på post og venter på at hunden skal drive fram en hjort der du sitter, eller er hundefører med båndhund, gjenstår smygjakt og støkkjakt uten hund. Vi har skrevet en guide til hvordan du blir den beste smygjegeren på hjort, og hvordan du lykkes med hjortejakta.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen